Özel bireylerden ‘Engelliler Haftası’ etkinliği

ÖNDER Haber / Fatma AKÇAM -

Özel bireylerden ‘Engelliler Haftası’ etkinliği

Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Engelliler Haftası nedeniyle Havuzbaşı Restoran’da bir etkinlik düzenledi.

Hafta kutlamalarının Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle erken bir tarihe alındığını belirten merkezin kurucusu Murat Yorulmaz, düzenlenen etkinlikle merkezde eğitim gören çocukların ve ailelerin bir araya getirilmesi, öte yandan da toplumda az da olsa sağlanan duyarlılığın arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

Havuzbaşı Restoran’da gerçekleşen etkinliğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Sibel Metin, İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklar, çocukların yakınları ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinliğin sunumunu, aynı zamanda merkezde Psikolog olarak görev yapan Ezgi Çam yaptı.

Özel bireyler tarafından İstiklal Marşı’nın seslendirildiği video gösterimi ile devam eden etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Havva Demirtaş, özetle şunları söyledi:

“10 - 16 Mayıs tarihleri her yıl dünyada ve ülkemizde Engelliler Haftası olarak kabul görmüştür. Bu haftada özel bireylerin sorunları tartışılır, çeşitli etkinlik ve programlar düzenlenir. Bugün, Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Engelliler Haftası münasebetiyle farkındalık yaratmak amacıyla buradayız. Engele sebep olan birçok etken vardır. Unutulmamalıdır ki, ‘Her birey engelli adayıdır.’ Bu nedenle engelli bireylere karşı duyarlı, anlayışlı olmak, sevgi ve saygı göstermek bizim insanlık görevimizdir.

Günümüzde toplumumuzun bakış açısı değişmiş; gerek eğitim ve gerekse sağlık ve sosyal yardımlar gibi birçok alanda özel bireylerimize ve ailelerimize sahip çıkılmaktadır. Ancak zaman zaman fiziki mekânlarda erişim açısından, sosyal çevrelerinde, sağlık ve iş yaşamında zorluklar yaşayabilmektedirler.

Dileğimiz, dünyada ve ülkemizde özel bireylerin sorunlarına çözüm bulacak yeniliklerin ve gelişmelerin yaşanmasıdır.

Büyük Tasavvuf ve Halk Şairi Yunus Emre’nin benim için çok anlamlı bir sözüyle konuşmamı bitirmek istiyorum: Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü …”

Yapılan konuşmanın ardından öğrenci-öğretmen ve bazı bölümlerine velilerin de katıldığı etkinliklere geçildi.

Özel bireylerin şiir okumasıyla başlayan etkinliklerde, Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan engelli Mevlüt Uyanık tarafından okunan ‘Ben Anadoluyum’ adlı şiir, tüm davetlileri duygulandırdı. Uyanık, okumasını tamamladığında ayakta alkışlandı.

Öğrencilerden ve velilerden oluşan Koro, Hacivat ve Karagöz gösterisi de ilgiyle izlenirken, etkinliğin sonunda bütün davetliler, hiçbir ücret almadan geceye renk katan müzisyenler; Mustafa Demir, Ahmet Şimşek ve Hasan Balat’ın çalıp söylediği canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

 

Muğla Valisi Esengül Civelek’in Engelliler

Haftası mesajı

Muğla Valisi Esengül Civelek’in Engelliler Haftası mesajı şöyle:

“Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal yaşamın her alanına diğer bireylerle birlikte etkin katılımı en doğal haklarıdır.

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bir sorunu olmaktan ziyade, hepimizi ilgilendiren toplumsal bir olaydır. Ülkemizde son yıllarda engelli bireylerimizin geleceğe güven duymaları, istihdam edilebilirlikleri, yaşam standartlarının iyileştirilmesi, yaşam memnuniyetlerinin arttırılması konusunda çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bizlere düşen görev ve sorumluluk, söz konusu düzenlemeleri hep birlikte hayata geçirmektir.

Bu düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı arttırmasını temenni eder, tüm engellilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam dilerim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık