Pasaport ve Sürücü Belgelerini artık Nüfus Müdürlüklerinden alacağız

Adem KANKAYNAR -

Pasaport ve Sürücü Belgelerini artık Nüfus Müdürlüklerinden alacağız

Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren nüfus müdürlüklerinden yapılmaya başlandı. Hükümet Konağı içindeki Nüfus Müdürlüğü’nde oluşturulan yeni büroda, iş ve işlemler hakkında bilgi veren Milas Kaymakamı Eren Arslan, sistemin yeni olması nedeniyle bazı sorunların olduğunu, ancak birkaç gün içinde sistemin yerine oturacağını söyledi.

Bugüne dek Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren ‘çiplikimlik’ kartlarının yanı sıra ‘ehliyet’ ve ‘pasaportlar’ da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden verilecek.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, yürürlüğe giren yeni sistem hakkında verdiği bilgide, “Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izi tüm işlemler için geçerli olacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır.Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkânına da sahip olabilecektir” dedi.

Hükümet Konağı içinde hizmet veren İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturan yeni büroda, iş ve işlemleri yerinde takip eden ve görevlilerden bilgi alan Kaymakam Arslan’a, sistemin henüz yeni olduğu ve bu nedenle bazı aksaklıkların yaşandığı bilgisi iletildi. Bunun üzerine Kaymakam Arslan, iş ve işlemler için bekleyen vatandaşlara; “Sorun, sistemin yeni olmasından kaynaklanıyor. Ancak birkaç gün içinde her şey yoluna girecektir” dedi.

Daha sonra İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne geçen ve burada işlemlerin nasıl yürüdüğüne ilişkin görevli personelden bilgi alan Kaymakam Arslan, özellikle yaşlı bir teyzenin işlemlerine de yardımcı oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık