Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

PAZAR YERLERİ KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Milas Belediye Meclisince Haziran ayı içerisinde gerçekleşen toplantısındada Boğaziçi ve Cumhuriyet mahallelerine Pazar yeri kurulması için alınan Meclis kararının ardından, pazarcı esnafı arasında yer tespiti için kura çekimi tamamlandı.

PAZAR YERLERİ KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki pazar, Şehir stadının arkasında bulunan otopark alanında, Boğaziçi’nde ise Jandarma Karakol Binası yanında bulunan alanda kurulacak.

Prof.Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda Milas Belediye Başkan Vekili Mehmet Çayırlı, Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin,Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Temsilcisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi Polis Memuru Hüseyin Aydın nezaretinde oluşan komisyon huzurunda gerçekleştirilen kura çekimlerinde, Cumhuriyet mahallesi için 83, Boğaziçi mahallesi için ise 52 adet Pazar yeri pazarcı esnafına dağıtıldı.

Pazar, Cumhuriyet mahallesinde Çarşamba,Boğaziçi mahallesinde ise Perşembe günlerinde kurulacak.Pazar yerleri,esnafların istenilen belgeleri tamamlayıpZabıta Müdürlüğü’ne teslim etmesinin ardından faaliyete geçecek. 3 defa üst üste tezgah açmayan pazarcının yeri iptal edilecek.

Kurulan komisyon huzurunda Pazarcı esnafı tarafından çekilen kura sonucunda, Cumhuriyet mahallesinde 49 adet parsel üreticilere, 22 adet parsel manavlara, 3 adet parsel şarkütericilere, 3 adet parsel bakkaliye ve kuru gıda satıcılarına, 1 adet parsel gözlemeciye ve 1 adet parselde el yapımı mantı, reçel ve benzeri ürün satanlara dağıtıldı.

Öğleden sonra gerçekleşen Boğaziçi mahallesi Pazar yeri kura çekimi sonunda 16 parselüreticilere,11 adet parsel manavlara,2 adet parsel şarkütericilere, 2 adet parsel bakkaliye ve kuru gıda satıcılarına, 10 adet parsel tuhafiye, tekstil, zücaciyecilere ve 2 adet parsel de yufkacılara tahsis edildi.

Yapılan kura çekimi ardından Pazar yerlerinin mahalle halkına ve pazarcı esnafına hayırlı olmasını dileyen Milas Belediye Başkan vekili Mehmet Çayırlı; “Her iki mahallemizin sakinlerinden ve muhtarlarından,  mahallelerinde Pazar kurulması için talep geldi. Belediye olarak bu talepleri değerlendirdik.Esnaf ve Sanatkarla Odamız,Bakkallar ve Bayiler Odamız, Ziraat Odamız, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odamız, Emniyet Müdürlüğümüz, Mahalle Muhtarlarımız ile işbirliği içerisinde konuyu ele aldık. Görevli arkadaşlarımız Pazar yerlerinin hangi günlerde ve hangi alanda kurulacağına dair çalışmasını tamamladı, pazarcı esnafımızdan talepleri topladı ve bu gün Pazar yerlerimizin kura çekimini tamamladık. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni Pazar yerlerimizin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum”dedi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis