Pazarın ateşi düştü ama alıcı yok!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Pazarın ateşi düştü ama alıcı yok!

Seçim öncesinde bir anda yükselen sebze-meyve fiyatları normale döndü ancak bu kez de pazarda alışveriş yapanı bulmak zor.Birçok tezgâh boş ve esnaf satış yapabilmek için sürekli fiyatları indirmek zorunda kaldığını söylüyor.

 

24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde bir anda ateşi yükselen semt pazarlarında fiyatlar biraz olsun düştü ancak bu kez de pazarda alışveriş yapacak vatandaş yok.

İlçemizin, Ege Bölgesindeki otantik 10 halk pazarından biri olan Salı Pazarı, geçmiş yıllardaki yoğunluğunu her geçen gün kaybederken, pazaryerinde tezgâh açan esnaf da, gelecekten umudunu her geçen gün biraz daha kaybediyor.

Bir zamanlar; sabahın ilk ışıklarından itibaren yoğun bir kalabalığın görüldüğü Salı Pazarı’nda, yaz aylarında gelen yabancı turistler de eklendiğinde, neredeyse yürümenin imkânsız hale geldiğini hepimiz biliriz.Bugünlerde bırakın yabancı turisti, yerli halkı bile görmek, kısmen de olsa alışveriş yapan vatandaşı bulmak esnafı mutlu ediyor.

Dün yine günlerden Salı idi ve Milas Önder Gazetesi olarak, sıcak yaz ayını hesaba katarak, bir kez sabahın erken saatlerinde, bir de öğleden sonra saat 15’ten sonra Salı Pazarı’nı dolaştık. Bir yandan alışveriş yapan var mı diye bakarken, diğer yandan da pazardaki ürünlerin fiyatlarını sorguladık.

Fiyatlar, geçtiğimiz günlere göre makul seviyelere inmiş görünüyor. Örneğin son günlerde en çok konuşulan patates ve soğan fiyatları 2 - 3 lira arasında değişirken, yaz meyvesi olarak bilinen karpuz, üzüm, şeftali, erik vb. meyvelerin fiyatları ise mevsim itibariyle olması gereken rakamlarda seyrediyor.

Fiyatları yüksek bulan vatandaşımızın yanı sıra, normal olduğunu söyleyenler de var. Madalyonun diğer yüzündeki pazar esnafı ise fiyatların geçtiğimiz günlere göre bir hayli düştüğünü, hatta buna vurgu yapmak için fiyat etiketlerin üzerine bile ‘düştü’ diye yazdıklarını dile getirip “Ancak alışveriş yapacak kimse yok… Görünen kalabalık sadece geziyor, adeta pazarda vakit geçiriyorlar.Eskiden fiyat soranlar olurdu, artık soran da yok.Akşama kadar en az 8 - 10 kasa mal satarken ne yazık ki son günlerde bu oran yarıya düştü” diyerek dert yanıyorlar. ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık