Projenin paydaşları kahvaltıda buluştu …

ÖNDER Haber / Hüseyin AÇAR -

Projenin paydaşları kahvaltıda buluştu …

Milas İlçe Gençlik Merkezi tarafından başlatılan “Anne-babamla birlikte öğreniyorum” adlı projeye katılan öğrenciler, öğrenci velileri ve gençlik merkezi personeli kahvaltıda bir araya geldi. Piknik havasında gerçekleşen kahvaltılı buluşma, projenin en anlamlı ayağını oluşturdu.

Karya Düğün Bahçesi’nde yapılan kahvaltı etkinliğine, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Milas Belediyesi Meclis Üyesi Levent Akyer, bazı AK Parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, merkez personeli, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

Milas İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, etkinlikte yaptığı konuşmada, personel ihtiyacının tamamlanmasıyla birlikte gençlik merkezinin sabah saat 08.00’dan gece 24.00’a kadar açık olacağını ve tüm Milaslı gençlerin ücretsiz olarak her türlü etkinlikten yararlanabileceğini söyledi.

Binbir, aktivitelerde kullanılacak tüm malzemelerin temin edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa Bal ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Tunahan Bayram’ın destek ve katkılarıyla başlattığımız ‘Anne-babamla birlikte öğreniyorum’ adlı projenin genel amacı, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturan ailelerimizin çocuklarını, sağlıklı bir aile ortamında başarılı ve ahlaklı olarak yetiştirmeleri konusunda bilinçlendirmek, özellikle parçalanmış ailelerin çocuklarını sağlıklı birer birey olarak topluma kazandırmak ve onların gelişimlerine yardımcı olmaktır.

Bu sene ilk kez uygulanan projeden şu anda 600’den fazla ilk-orta ve lise düzeyindeki öğrencilerimiz yararlanmaktadır.Yine ilçemizde ilk kez yaz aylarında camilerde verilen dini eğitimin bu proje kapsamında gençlik merkezimizde veriliyor olması, bununla birlikte; birçok sanat ve spor dalında çocuklarımız ücretsiz olarak gençlik merkezinin faaliyetlerinden yararlanmaktadırlar.

Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Gitar ve Bağlama, Drama ve Adab-ı Muaşeret, Zeka Oyunları, Yazılım ve Kodlama, İngilizce, TYT Matematik Kampı, El Sanatları, Görsel Sanatlar alanında verilen eğitimlerle öğrencilerin ve ailelerin akademik bilgi ve ailevi değerler kazanması, aile bireylerinin içsel ve dışsal motivasyonları geliştirme, aile içi ve toplumsal iletişim becerileri yüksek bireyler yetiştirilmesi, bireylerin kendini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi ve bu yeteneklerini hayatlarında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmaları hedeflenmektedir.

Değişen ekonomik ve sosyo-kültürel etkenler, görsel medya ve sanayileşme, beraberinde toplum normları ile birlikte ne yazık ki aile normları da değişti.Bunun sonucu olarak aile, öğrenci ve toplum bağlarında kopmalar meydana gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre ne yazık ki ilimizde son 5 yılda yapılan evlilik sayısı 31 bin 596 iken boşanan çift sayısı 11 bin 150’ye ulaşmıştır. Muğla il verilerine göre en yüksek boşanma oranı Milas’ta görülmektedir. İlçemiz genelinde okullarımızda eğitim gören 851 öğrencimizin anne ve babası boşanmıştır. İlçemizde ailelerin parçalanma potansiyeli yüksektir.Bu bağlamda parçalanmış aile çocuklarının toplumda problem olmadan sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri sağlanmalı ve parçalanacak olan ailelerin de etkinliklerle parçalanmalarının önüne geçilmelidir.

Bu proje ile gelecekte toplumumuzun temel taşı olacak aile bireylerinin sağlıklı bir aile ortamında yetişmesi, aile ve gençlerin dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde tanışıp kaynaşmaları ve bu vesile ile sosyal uyumun sağlanması amaçlanmaktadır. Çünkü aile yapısı sağlam olduğu takdirde toplumda idari ve adli yönden huzurlu, ilmi yönden başarılı, dini yönden huzurlu bir nesil oluşacaktır.

Projeye katkıda bulunan, bugünkü etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize, velilerimize, ilçemiz protokolüne tekrar teşekkür ediyorum.”

Milas İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’in ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan da bir konuşma yaparak, “Bu güzel ve anlamlı proje için hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, hem de Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Her şeyden önce birlikte, ortak, faydalı bir proje üretildi.Bu anlamda güzel bir işbirliği sergilendi.Öte yandan bu proje çocuklarımıza, gençlerimize kısaca geleceğimize yönelik yapılmış bir projedir.Sonuçları belki bugün görülemeyebilir ancak yarınlarımız adına bu tür projeler son derece önem taşımaktadır.Ülke ve millet olarak bu nedenle büyük bir umut ve beklenti içerisindeyiz.

Gençlik Merkezi Müdürümüz projenin teknik detaylarını anlattı.Ben de projenin başından beri takip ediyor, fırsat buldukça da aktivitelerine katılmaya çalışıyorum.Bugün artık çocukları, gençleri iyi eğitilmemiş bir toplumun gelecekte var olma şansı ve imkânı yoktur. Bizler bugün sorumluluklarımızı, görevlerimizi ve ömrümüzü tamamladığımızda bu toplumu, bu milleti, bu devleti şimdilerde çocuk dediğimiz, şu anda bahçede koşan, oynayan, genç dediğimiz bugün büyük hayaller kuran bizim nesillerimiz yönetecek ve yüceltecektir. Onları ne kadar çağın gereklerine uygun; milli, manevi, ahlaki, insani değerlerle donatabilirsek geleceğimiz de o kadar müreffeh olur. İşte bu proje de bu yönde yapılmış bir çalışmadır.Bu nedenle bu projeyi çok önemsiyoruz.

 

Gençlik Merkezimiz gerçekten de açıldığı günden bugüne kadar yaptığı aktiviteler, açtığı kurslarla, faaliyetlerle, sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde bulunmakla çok güzel bir sinerji oluşturdular. Bir kez daha tüm personele, liderlerine, sadece maddi anlamda katkı verenleri değil, manevi anlamda da bugün burada olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ve birlikte yapılan kahvaltının ardından, piknik havasında geçen kahvaltı, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık