“Referandum Türkiye’nin geleceğini ve kaderini tayin edecek”

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

“Referandum Türkiye’nin geleceğini ve kaderini tayin edecek”
  • 22 February 2017, Wednesday 16:35

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı daha sonra ise CHP Milas İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti… Ziyaretleri sırasında Nisan ayı içerisinde yapılacak olan referanduma değinen Beko; “Nisan ayında yapılacak referandum Türkiye’nin geleceğini ve kaderini tayin edecek” dedi…

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Cafer Gonca, Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, Genel İş Sendikası Şube Sekreteri Sedat Aslanoğlu ve Genel İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Osman Çimen ile beraber dün ilçemizde ziyaretler gerçekleştirdiler.

Beraberinde bulunanlarla ilk olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret eden DİSK Genel İş Başkanı Kani Beko, DİSK Başkanlar Kurulunca 3 Şubat 2017 tarihinde DİSK Genel Merkez’inde gerçekleştirilen toplantıda “Memleketin ve İşçilerin Geleceği İçin HAYIR”  anlayışı ile 16 Nisan referandumuna Hayır deme kararı aldıklarını, bu kapsamda yurt genelinde ziyaretlerini sürdürdüklerini belirtti.

 

Cumhuriyetin geleceği

belirlenecek

“Ben DİSK Genel Başkanıyım Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kemiklerini sızlatmak için göreve gelmedim. Bizim görevimiz Cumhuriyeti savunmak ve aydınlık Türkiye için çalışmak” diyerek konuşmasına devam eden Beko, “Memleketin ve işçilerin geleceği için hayır. Nisan ayında Cumhuriyetin, memleketin ve emekçilerin geleceğini belirleyecek çok önemli bir referanduma gideceğiz. Bu ne yazık ki sıradan bir referandum değil. DİSK olarak Anayasa değişikliğine usulden karşıyız. Olağanüstü bir hızla medyadan, halktan hatta vekillerden kaçırılarak TBMM’den geçirilen Anayasa paketini kabul etmek kesinlikle mümkün değildir. Anayasa değişikliğinin içeriğiyle ilgili, halka yönelik bilgilendirme, sistematik olarak engellenmiştir. Anayasanın meşruluğunu yitirdiğini düşünüyoruz. Ülkeniz yarısının evet yarısının hayır dediği, büyük bir bölümün de içeriği ile ilgili bir bilgisinin dahi olmadığı anayasa değişikliğinin, bir kriz ve kutuplaşma getireceğini biliyoruz” dedi.

 

İşçilerin yanıtını

örgütleyeceğiz

Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargının Cumhurbaşkanlığının elinde olacağını da ifade eden Beko, “Türkiye Cumhuriyeti tek adam rejimine teslim edilecek. Yürütme erkinin halkın tamamını temsil edecek sorumluluğu kalmayacak, milletvekilleri etkisizleşecek. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanına hizmet eden memur haline gelecek. Hangi partiye oy verirsek verelim, hangi lideri seversek sevelim, gelin hep birlikte hayır diyelim. DİSK olarak memleketimizin geleceği için, emeğin hakları için, sandığa gidip hayır demekle yetinmeyeceğimizi, işçilerin yanıtını işyerlerinde, mahallelerde dayanışma içerisinde örgütleyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

 

Halkın ihtiyacı değil

Yargının, yürütmenin vesayeti altına gireceğini de hatırlatan Beko, “Bu parlamenter sistemin yok edilmesi demek. 150 yıla yakın bu topraklarda, sancılı da olsa parlamenter sistemin değiştirilmesine, biz DİSK olarak hayır diyoruz. Yasama, yürütme ve yargı temelindeki güçleri ortadan kaldıran bu anayasa ile getirilen değişikliklerle ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı tarihe karışacak. Bu Anayasa değişikliği halkın ihtiyacı değildir. Halkın talepleri teröre, kaosa karşı can güvenliği, işsizliğe karşı güvenceli bir işe sahip olmak. Meclisi işlevsizleştirmek hiçbir soruna çare olmayacaktır” dedi.

 

Dünyanın en uzun süre

çalışan işçileri

“İşçiler olarak hangi partiye oy vermişseniz verin bugüne kadar tek bir partide birleşmeyen işçiler güçlerini birleştirip hayır diyebilir” diyerek konuşmasını sürdüren Beko “Tek bir kişiyle, tek bir imzayla sendikaları kapatan, toplu iş sözleşmelerini askıya alan Anayasaya hayır diyelim. Dünyanın en uzun süre çalışan işçileri olmaya hayır diyelim, içinde işçilerin hakları olmayan, kıdem tazminatının kaldırılması planlarına, kiralık işçi adı verilen köle ticaretine hayır diyelim. DİSK olarak memleketimizin geleceği için, emeğin hakları için sandığa gidip hayır demekle yetinmeyeceğimizi, işçilerin yanıtını işyerlerinde, mahallelerde dayanışma içerisinde örgütleyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Beko, son olarak Türkiye’de güç birliği yaparak işçi konfederasyonları ile bir araya geleceklerini ve güçlü bir şekilde referandumda “Hayır” diyeceklerini de belirtti.

 

Bu partiler üstü bir durum

Daha sonra söz alan ve ziyaret için DİSK Genel İş Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyete teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Bu referandum herhangi bir parti ve anlayış meselesi değil. Ülkenin bekasını, bizden sonraki nesilleri ilgilendiren bir durum. Bunu halka somut olarak, ayrıntıya boğmadan, temel hususlarıyla anlatmaya çalışıyoruz. Muğla bu anlamda üstüne düşeni yapacaktır. Ancak sadece Muğla’nın hayır demesi yetmiyor. Türkiye’nin diğer bölgelerinden de desteklenmesi gerekli. 2010 referandumunu yapan irade 6 yıl sonra tekrar bir referandumu önümüze koyuyor. 2010 referandumunda evet denilecek maddeler vardı. Ama şu düzenlemede içerisinde evet denilecek tek madde yok. Vatandaşımıza bunu bu şekilde anlatmalıyız. Bu partiler üstü bir durum. Bir parti yarışı halinde bakmamalıyız. Umuyorum ki 16 Nisan’da sandıktan Hayır çıkacaktır. Ben sizlere ziyaretiniz için teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi

Beko, ziyaret sonunda, DİSK tarafından yapılan basın açıklamalarının toplandığı “SÖZÜMÜZ” adlı bir kitabı da Başkan Tokat’a hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

CHP’yi de ziyaret ettiler

Milas Belediyesi’nden ayrılan Beko ve beraberinde bulunanlar, gün içerisinde daha sonra CHP Milas İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret ettiler. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık