Rehber Öğretmenlere ‘Kriz Yönetimi’ semineri …

Adem KANKAYNAR -

Rehber Öğretmenlere ‘Kriz Yönetimi’ semineri …

 

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Aslı Taylı tarafından, ilçemizde görev yapan tüm rehber öğretmenlere ‘Kriz ve Krize Müdahale’ semineri verildi.

Doğal afet, Yangın, Kaza, İntihar gibi, okullarda meydana gelebilecek olumsuzluklar karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ana bilim dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslı Taylı, örneklerle açıklamalarda bulundu.

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminere; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş ve öğretmenler katıldı.

Okullarda yaşanabilecek her türlü kriz durumunda donanımlı olmak, kriz ve ilişkili diğer kavramları ayırt etmek, kriz yönetiminin uygulanabilir adımlarını öğrenmek, okul içi çözüm odaklı yaklaşımı örneklemek ve yaygınlaştırmak, krizlerin gelişim fırsatlarına çevrilmesi gibi ana başlıklarla ilçemizdeki tüm okullarda görev yapan rehber öğretmenlere verilen seminerin sonunda katılımcı öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık