Rektör Harmandar ve Başkan Gürün’e ziyaretler

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Rektör Harmandar ve Başkan Gürün’e ziyaretler

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Milasımızla ilgili tespit edilen sorunları ve eksikleri ileterek çözüm bulmak amacıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den alınan randevular gereği, önceki gün ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Rektör Prof. Mansur Harmandar ziyareti …

Önce saat 09:30’da Rektör Prof. Harmandar’la Rektörlük odasında gerçekleşen görüşmede, Harmandar’ın Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler de hazır bulundu.

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ndan Başkan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Genel Sekreter Zeynep Mat, Coşkun Efendioğlu, Olcay Aydilek Kır, Mehmet Nergiz, Kazım Bayındır ve Sekreter Tan Durmaz’dan oluşan heyetin ziyareti son derece sıcak bir ortamda gerçekleşti. Görüşme sırasında, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, öncelikle 2015 yılında yine Kent Konseyi Yürütmesi ile yaptıkları görüşme sırasında, Rektör Mansur Harmandar’ın, Veteriner Fakültesi’nin yeri için TKİ Lojmanlarının tahsisi ile ilgili taleplerini ve bu gerçekleştiği takdirde Milas’a ikinci bir Fakülte’nin de gündeme gelebileceği şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Biz bu konuda elimizden geleni yaptık. TKİ lojmanlarının Üniversiteye tahsisi ile ilgili kamuoyu oluşmasını sağladık, siyasilere de bu talebin önemini anlattık. Ve sonuçta, TKİ lojmanları Veteriner Fakültesi için tahsis edildi.

 

Çok sevindik. Şimdi, hem Veteriner Fakültesi’nin bir an önce öğrenci alarak eğitime başlamasını bekliyor, öte yandan da Milas’a ikinci bir fakülte ve yüksek okul için talebimizi tekrarlıyor ve sizin sözünüzü hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 

Milas Kapalı Spor Salonu’na yer arayışı …

Milas’ta Üniversitemize bağlı iki Araştırma Enstitüsü bulunduğunu belirterek, bunların daha aktif hale getirilmesini, bu Enstitüler aracılığıyla çeşitli çalıştaylar düzenlenerek Milas’ın hem sorunlarının ortaya konulması, hem de tanıtımı için çalışmalar yapılmasını talep eden Günlük, ayrıca, Milas Kent Konseyi olarak, şehir merkezindeki Kapalı Spor Salonu’nun yıkıldıktan sonra aynı yere yapılmasının büyük sakıncalar taşıdığını belirterek, “Şimdi, hemen yanındaki Kaymakamlık binamız da başka yere taşınacak. Bu alanların, neredeyse meydanı yok denecek kadar küçük kalan kent meydanı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, kapalı spor salonunun da mutlaka burada yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kaymakamımızla da bu düşüncelerimizi paylaştık. Nereye yapılabileceğini konuşurken, Kaymakamımızın da düşüncesi oydu, bu kapalı spor salonunun, Veteriner Fakültesi’ne tahsis edilen TKİ lojmanlarının uygun bir yerinde de yapılabileceği, bunun hem üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği, hem de diğer etkinliklerin sürdürüleceği bir kapalı spor salonu olabileceğini düşündük. Şimdi size de açıyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile bu konuyu lütfen bir konuşun ve uygun bir yere yapılmasını sağlayın. Böylece kent merkezini büyük bir sıkıntıdan kurtarmış olacağız” dedi.

 

“Zeytincilik Çalıştayı”, “Milas Tarihi Çalıştayı”

ve “Su Ürünleri Çalıştayı”

Rektör Harmandar da, Kapalı Spor Salonu ile ilgili olarak, kendilerine tahsis edilen bu alanda ya da Belediye’den kendilerine verilecek 10 dönümlük kadar yeni bir alanda, “böyle bir uygulama yapıp yapamayacağımızı bir inceleyelim” dedi.

İkinci taleple ilgili olarak ise, hemen “Zeytincilik Araştırma ve Uygulama Merkezi”ni arayarak, bir “Zeytincilik Çalıştayı”, Muğla ve Yöresi Tarihi ve Kültürel Mirası Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni arayarak, “Milas Tarihi Çalıştayı” ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı’nı arayarak, Milas’ta bir “Su Ürünleri Çalıştayı” düzenlenmesi için talimat verdi.

 

“En büyük sıkıntımız kadro”

Rektör Prof. Harmandar, Milas’a yeni bir fakülte konusunda ise şunları söyledi:

“Arkadaşlar, Milas’a ikinci bir fakülte ya da yüksek okul elbette ki çok yakışır. Ancak henüz yasa çıkmadığı için en büyük sıkıntılarımızdan biri, kadro yokluğu. Şu anda, mevcut kadrolar dolu olduğu için profesörlüğü gelen arkadaşlarımıza prof. kadrosu, ya da doçentliği gelen arkadaşlarımıza doçent kadrosu veremiyoruz. Şu anda 450 kadar kadro açılması gerekiyor. Bu da bildiğiniz gibi bizim elimizde değil. Veteriner Fakültemize bile şu anda eksilen kadroları kollayarak kadro ayırmaya çalışıyoruz. Bu arada, bize devredilen TKİ tesislerinde, şu an için eksik de olsa kullanabileceğimiz misafirhane var. Umuyoruz önümüzdeki eğitim dönemi için öğrenci alma talebimiz açılacak, bunun için çalışıyoruz. Dediğim gibi en büyük sıkıntımız kadro. İkinci Fakülte ya da Yüksek Okul’a gelince, diğer ilçelerde de hep, gelen taleplerin bir kısmını o ilçenin yerel kaynakları gerçekleştiriyor. Ticaret Odaları, Belediyeleri, Kaymakamlıkları, bazı dernekler bir araya gelerek, bizimle bir protokol imzalayarak, binaların bir kısmının yapımını üstleniyorlar. Böylece bunları harekete geçiriyoruz. Milas da, yerel kaynaklarıyla ya da bulacakları bir sponsorla bu bina işini üstlenirlerse, yeni fakülte olayı kolay. O’nun dışında, yapabileceğimiz çok bir şey yok” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ziyareti …

Daha sonra, saat 10:45’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından kabul edilen Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Başkan Gürün’den, özellikle Büyükşehir tarafından Milas’a yapılan çeşitli yatırım ve işlerle ilgili, Milaslıların da taleplerini alacak bazı anket ve bilgilendirme çalışmaları yapılmasının uygun olacağını, örneğin Kent Meydanı’ndaki Gümüşkesen Anıtı yerine yapılan Şadırvan konusuyla ilgili olarak “bize de bir sorsalardı” türünden yakınmaların böylelikle engellenebileceği gibi, daha uygun olacağını belirtti. Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, ayrıca, Atatürk Bulvarı kaldırımlarının yapımında görme engellilerle ilgili sarı çizgilerin konulmamasının da bir eksiklik olarak vatandaşlarca da sıkça dile getirildiğini, bunun yanısıra, Güllüklülerin su sorunları konusunun önemli bir gündem maddesi olduğunu belirtti.

Ayrıca, Gençlik Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundaki Milas stadının oyun oynanamayacak derecede balçık durumda olduğunu, Milas’ta futbol oynanabilecek başka saha da bulunmadığını, ama Milas stadının bakımının yapılmaması nedeniyle, Şampiyon Milasspor’un maçlarını başka sahalarda oynamak zorunda kaldığını, bu nedenle Kırcağız’da Büyükşehirce yapılacağı belirtilen spor kompleksi içinde futbol sahası da varsa, bunun en kısa zamanda öne alınarak yapılmasını ve Milas’ı bu sorundan kurtarmalarını talep etti. Ayrıca, Büyükşehir bünyesindeki toplu ulaşım araçlarının dış cepheleri ve iç ekranlarında, ilgili ilçelerin tanıtım materyaline yer verilmesinin iyi olacağını belirtti. Bir de Boğaziçi bölgesi ve Milas Revizyon İmar Planları konusunda Milaslıların bir an önce sonuçlanması yönündeki taleplerini iletti.

 

Kentin iki yakasını bir arada tutabilmek için …

Başkan Güün ise, ayrıntıların ilgili birimlerdeki arkadaşlarla görüşülebileceğini belirttikten sonra, Güllük su sorunuyla ilgili olarak, “Bu, şu anda bizi aşan bir durum. Daha önce hükümet çok özel bir uygulama yapmış. Şimdi bunun sıkıntısını bizim aşmamız isteniyor. Çok büyük ve giderek artan tazminat talepleri var. Bu sorunu, o yetkiyi verenler çözebilir” dedi.

Başkan Gürün daha sonra, 2018’in ülkemiz ekonomik verileri açısından olduğu gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi için de sıkıntılı olduğunu kaydederek, “Pek çok yapılması gereken iş var. Bunun için kredi talep ediyoruz. Yasaya göre bugün 160 milyon TL’lik bir kredi kullanım hakkımız olmasına karşın, İller Bankası kredi vermiyor. Bu nedenle bu yıl bütçemizi oluştururken, en temel yapılması gereken görevlerimize odaklandık. Hemen şimdi olmasa da olur niteliğindeki işleri, kaçınılmaz olarak ertelemek zorundayız. Başka türlü bu kentin iki yakasını bir arada tutamayız. O nedenle, örneğin Milas’a yeni bir futbol sahası bu kapsamdadır. Zaten en kestirme yolu da, mevcut sahanın en kısa zamanda iyileştirilmesini talep etmektir” dedi.

Milas’ın ve Boğaziçi’nin imar planlarıyla ilgili olarak da, “Biz zaten ilçe belediyemizle birlikte çalışıyoruz bu konularda. Özellikle Boğaziçi çok sıkıntılı bir yer. Yapılabilecekler yapılıyor zaten. Ama bu konularda durumun ne olduğu ilgili yapılanlar nelerdir derseniz, ilgili arkadaşlarımızı göndeririz, bilgi verirler” diyen Başkan Gürün, toplu ulaşım araçlarının dış cephelerinde herhangi bir tanıtım materyaline yer vermeme konusunda kesin bir kararları olduğunu belirterek, “Hiç bir ulaşım aracımızda bu yapılmayacak. Bu konuda kararlıyız. Ancak araç içlerindeki ekranlardan, hem bu şekilde tanıtımlar ve bilgilendirmeler yapılabilir. Bu konudaki talepleri değerlendiririz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık