Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sağlık Evi’nin temeli atıldı..

Hacıilyas Mahallesi Güveçdede Caddesi'nde yer alan Milas Belediyesi’ne ait arsada, hayırseverin katkılarıyla yapılacak olan Sağlık Evi’nin temeli törenle atıldı. 600 metrekarelik alana 4 katlı olacak şekilde inşa edilecek Sağlık Evi’nin 13 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Sağlık Evi’nin temeli atıldı..
  • 28 September 2022, Wednesday 14:37

Milas’ın merkez mahallesi sayılan Hacıilyas Mahallesi’nde eksikliği hissedilen Sağlık Evi, hayırsever ve Milas Belediyesi  işbirliği ile giderilecek.

Hacıilyas Mahallesi’nin yanı sıra bölgeye yakın diğer mahalle sakinlerine de hizmet etmesi amacıyla Güveçdede Caddesi’nde Sağlık Evi’nin yapılması için temel atma töreni düzenlendi.

Tören; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ile Burak Erbay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu, Mehmet Ateş, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, Şehit Mehmet İşler’in eşi Semiha İşler, kurum amirleri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan törenin açılış konuşması Hacıilyas Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban tarafından yapıldı.

TALEP BENİ DUYGULANDIRDI

2014 yılında Semiha İşler’i ziyaret ettiğini ve bu ziyaret sırasında Hacıilyas Mahallesi’ne bir sağlık evinin yapılması için destek vermek istediğini belirten Muhtar Çoban, “Semiha hanımın bu talebi beni çok duygulandırdı. Konuyu hemen Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ilettim o da olumlu karşıladı,  hemen yer arayışı içerisine girdi. Yer konusunda da sorunumuzu çözdükten sonra çalışmaya başlanıldı. İnşallah başta mahalle halkımız olmak üzere herkese hayırlısı olur. Katkıda bulunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

1985’DE ŞEHİT EDİLDİ

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan şehit eşi Semiha İşler, eşinin 3 Nisan 1985'te Siirt ili Kırkkuyu’da şehit edildiğini belirterek, “eşim şehit edildiğinde 7 yıllık evliydik. Eşimin adının yaşatılması için bir karar aldım. Ve de bugün bu adımı attık. Herkes için hayırlısı olsun” dedi.

ÇOK GURURLU VE MUTLUYUZ

Şehit eşi Semiha İşler’in ardından mikrofona davet edilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün çok gururluyuz. Şehidimiz Mehmet İşler’in ismini sağlık evimizde yaşatacağız. Bunun ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Onun için çok gururlu ve mutluyuz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“600 metrekarelik bir alanda 4 katlı bir sağlık evi inşaatına başlıyoruz. Sözleşme bedeli olarak 4 milyon 589 bin lira belirlendi. İşin başlama tarihi 15 Eylül 2022 olup, 13 Mayıs 2023 tarihinde iş teslim edilecek. Yapılacak sağlık evi şehit polis Mehmet İşler’in adını taşıyacak. Hayırseverimiz buraya yapımı ile ilgili ekonomik katkı sunacak. Üzerini de biz Milas Belediyesi olarak takviye edeceğiz. Aynı zamanda arsasını da Milas Belediyesi olarak biz tahsis ettik. Başta Hacıilyas Mahallesi vatandaşlarımız olmak üzere Milas halkına sağlık hizmeti sunulacak.

İNŞALLAH AÇILIŞINI DA BERABER YAPACAĞIZ

Ben başlangıç itibariyle hayırsever değerli ablam Semiha İşler’e şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Eşinin ismini yaşatma konusundaki ısrarı, uzun zamandan beri devam ediyor. Bizi de motive ediyor. Biz de şehitlerimize ve gazilerimize karşı büyük bir vefa ve inanç duygusu içerisinde sağlık evi inşaatına başlıyoruz. İnşallah açılışını da beraber yapacağız. Muhtarlar Derneği Başkanımız Mehmet Çoban’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Onun da katkısı çok büyük. Milas’ta şu anda sağlık hizmeti verilemeyen merkez bir noktada inşasına başlanan bu sağlık evi, Milas halkı açısından çok önemli ve bu beni çok mutlu ediyor.”

SON ÖRNEĞİ SAĞLIK EVİ

Başkan Tokat’tan sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise konuşmasında, “Milas Belediyemiz her zaman Milas'ın sorunlarının, ilçenin köylerinin, kırsalların sorunların çözülmesi konusunda elini taşın altına koymaktan geri durmuyor. Bunu nerede görüyoruz? Hastane yapılıyor onun yolunun yapılmasında görüyoruz; bir vatandaşımız okul yapacağım diyor, arsayı vermesinde görüyoruz. Son örneği de işte bu yapılan sağlık evimizde görüyoruz. İşte bu da yerel yönetim anlayışımızın bir gereği olarak ortaya çıkan çok güzel bir eser. Bu hizmetin yapılmasında başta Milas Belediyemiz olmak üzere Semiha teyzemize, katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Mehmet amcamıza Allah’tan rahmet diliyoruz Sema teyzemize de teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” derken CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, “Belediye başkanımıza, Semiha hanımefendiye bu girişimlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Sağlık Evi’nin Milas için ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir buçuk yaşından beri Milas'tayım. Karacahisar Köyü’nden geldik. O yıllarda Milas’ın nüfusu 20 binlerdeydi. Bugün resmi olarak 145 binlere gelmiş. Turizm kenti olmamız nedeniyle de çok çok daha büyük nüfusa hizmet veriliyor olması nedeniyle eğitim ve sağlığa yapılan hizmetlerin toplumun sorunlarını çözmesi anlamında çok değerli. Elbette büyük hastanelerin, uzmanlaşmış hastanelerin yanı sıra basit sağlık kurumlarına da ihtiyaç var. Üşütme gibi sağlık sorunları için büyük hastanelere gidilmesi o hastanenin çalışma sistemini de zora sokmasına neden oluyor. Basit hastalıklar olan üşütme ve benzeri hastalıkların hizmetini ya da rehberlik danışmanlık anlamında yararlı hizmetleri sağlık evlerinde verilerek, büyük hastanelerdeki yoğunluğun da azalmasına katkı sağlıyor. Sağlık Evi’nin yapıldığı yer çok önemli. Biliyorsunuz burada bölgenin en büyük pazarlarından bir tanesi kuruluyor. Bu kadar yoğun bir hayatın yaşandığı bölgede mutlaka sağlık problemi yaşayanlar da oluyor. Basit rahatsızlıkları bulunanlar yine bu sağlık evinden faydalanabilecek. Emeği geçen, vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılan protokol ve şehit eşi tarafından kurdele kesilip, temel atıldı.

12 ODASI OLACAK

4 milyon 589 bin liraya mal olacak bina içerisinde 3 adet doktor odası, acil müdahale odası, laboratuar ve aşı odası, izleme ve temizlenme odası, aşılama ve bebek izleme odası, hemşire odası, toplantı salonu olmak üzere 12 oda olacak.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis