Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sağlık evrakları çöpe atıldı

Milas’ta bir aile sağlığı merkezinde kaydedilen çok sayıda kişisel verinin imha edilmeden çöp bidonuna atıldığı ortaya çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sağlık evrakları çöpe atıldı

Milas’ta yaşanan olayda, bir aile sağlığı merkezinde tutulan ve içerisinde kişisel verilerin yer aldığı sağlık evraklarının çöp bidonuna atıldığı ortaya çıktı. Çok sayıda vatandaşa ait kişisel bilgilerin yer aldığı bazı sağlık evrakları, ilçedeki bir çöp bidonunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Sağlık Müdürlüğü, söz konusu evrakların toplatılarak imha komisyonuna gönderildiğini açıkladı.
habermilas.com’un haberine göre; bir vatandaşın ihbarıyla ortaya çıkan skandal olayda, bir çöp bidonunda; yeni doğan karnesi, bebek ve çocuk izleme fişi, gebe lohusa izleme fişi, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme programı görüşme formu ile sağlık raporları bulundu.
Önceki yıllara ait olan ve imha edilmesi gereken evrak ve dosyalarda; nüfus cüzdanı, adres, telefon gibi kişiye özel veriler yer alıyor.
Olayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, söz konusu evrakların toplatılarak imha komisyonuna gönderdiği belirtildi.
Öte yandan imha kurallarına uymadığı belirlenen memurların da ifadesine başvurulacağı açıklandı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık