“Sağlıkta Dönüşüm Projesi” ve Milas …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Sağlıkta Dönüşüm Projesi” ve Milas …

Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilçemiz Milas’ta da yeni yatırımlar yapılıyor.

40 Aile Hekimliği ve mevcut devlet hastanesiyle sağlık alanında vatandaşlara hizmet sunulan ilçemizde 7 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da 7/ 24 vatandaşın sağlığı için çaba harcıyor. Bu sayıya ilçedeki 5 adet özel şirket ambulans hizmeti de eklendiğinde geride bıraktığımız ilk 6 ayda 10 bin hasta, ambulanslarla ya sağlık kuruluşlarına nakledildi ya da ilk müdahalesi ambulansta yapılarak vatandaşın sağlık sorununa çözüm bulundu.

 

Milas, yeni yatırımla gündemde …

İlçemizin en büyük sağlık kuruluşu olan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin, yıllar içinde ‘ek’lerle kapasite arttırma çabalarına rağmen yetersiz kalması nedeniyle yapımı devam eden yeni devlet hastanesi, bugüne kadar ilçemizde yapılmış en büyük yatırım olarak dikkat çekiyor.

 

Bu arada, Topbaşı mevkisindeki eski devlet hastanesinin yıkım işleri ise tamamlandı ve bir süre sonra eski hastanenin yerine ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ inşa edilecek.

 

Öte yandan TOKİ Evleri’nin bulunduğu alanda ‘sosyal hizmet binası’ olarak inşa edilen ancak kullanılmayan binanın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak ilçeye kazandırılması da ilçemiz için önemli bir adım.

 

Yaz aylarında büyüyen sorunlara çözüm aranıyor …

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ilçemizde bir dizi yeni yatırımlar birer birer gerçekleştirilirken yaz aylarında iç turizm ve yazlıkçılarla artan nüfus ile birlikte; Güllük, Ören ve Boğaziçi (Tuzla) gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerde ise farklı bir sorun yaşanıyor. Akşam saat 17’den sonra sağlık hizmetlerinin adeta ‘durması’, yıllardır hem yöre halkının, hem de tatil amaçlı bölgemize gelen konuklarımızın şikayetlerine yol açıyor. Belirtilen yerleşmelerde sağlık hizmetlerinde yaşanan bu büyük soruna Milas İlçe ve Muğla İl Sağlık Müdürlükleri tarafından çözüm bulunmaya çalışılıyor.

 

‘Metruk’ bina yıkıldı …

İlçemiz Hacıapti Mahallesi Topbaşı mevkisinde yıllarca bölge halkına sağlık alanında hizmet sunulan, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yapıldıktan sonra bir süre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve sonrasında da Merkez 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılan eski Devlet Hastanesi binası ise tamamen yıkıldı.

Yıkılan eski binanın molozları taşınırken, eski hastanenin yerine ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ yapılacak.

Yıllar boyunca, terk edilmiş, metruk görüntüsü, kontrol edilemeyen ve bu nedenle bölgede büyük rahatsızlık oluşturan, bazı kullanımlar yüzünden mahalle sakinlerinin de bir an önce yıkılmasını istedikleri eski binanın yıkılmasından mahalle sakinleri de memnun…

Yıkılmasından önce bina içindeki kalorifer petekleri ve pencere kasalarının tamamına yakını çalınırken, artan hırsızlık olayları nedeniyle de mahalle sakinleri uzun süre tedirginlik yaşamıştı.

Eski hastane binasının yerine modern bir ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ inşa edilecek olmasıyla hem bölgenin fiziksel görünümü değişecek, hem de ilçemizdeki bir eksiklik daha giderilmiş olacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık