“Sağlıkta Yıkım Programına Son Verilsin”

ÖNDER Haber -

“Sağlıkta Yıkım Programına Son Verilsin”

Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu, yılın hekimi seçilen Yusuf İlker Çömez’e Çanakkale’de yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve kısa süre önce yılın hekimi seçilen meslektaşımız Dr. Yusuf İlker Çömez canına kastedilmek suretiyle saldırıya uğramıştır.

Maalesef bu olay ne ilktir, bu saldırıların yaşanmasına neden olan söylemler ve politikalardan vazgeçilmezse, ne de son olacaktır. Bu olayların nedeni “Sağlıkta Dönüşüm Programı” denilen ve ne halkın ne de sağlık çalışanlarının yararına olan yıkım programıdır. Sorumluluk mevkindeki kişilerin, sağlıkta yıkım programının, sağlık sisteminde yol açtığı derin tahribatların sorumluluğunu sağlık çalışanlarının sırtına yüklemeyi amaçlayan söylemleri ve yaptırımları bugün yaşadığımız şiddet sarmalının en önemli tetikleyicisidir.

Tedavisi halen hastanede devam eden meslektaşımıza acil şifalar diler, sorumluluk mevkindeki yöneticilere bu saldırıları önlemenin görevleri olduğunu hatırlatır, sağlık sistemini içinden çıkılmaz hale getiren sağlıkta yıkım programından bir an önce dönülmesini talep ederiz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık