‘Sahte Para Çetesi’ yakalandı!

ÖNDER Haber /Şahin ŞAHİN -

‘Sahte Para Çetesi’ yakalandı!

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, piyasaya sahte para sürdükleri iddia edilen 3 şüpheli şahıs yakalandı. Bir haftalık teknik ve fiziki takibin ardından şüpheliler, sahte paralarla birlikte ilçemiz Üçyol mevkisinde yakalandılar. İkisi kadın olmak üzere 3 kişilik sahte para çetesini yakalayan polis, şüphelilerle birlikte ele geçirilen araçta da kapsamlı bir arama yaptı. Araçtan, tamamı 200’lük olmak üzere 24 adet sahte para çıktı.

KOM Milas Grup Amirliği, yapılan şikayetler üzerine harekete geçti. Öncelikle MOBESE ve işyeri güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceleyerek şahısların eşkalleri belirlendi. Bir hafta boyunca teknik ve fiziki takip yapan polis, içinde şüphelilerin bulunduğu aracı, ilçemiz Üçyol mevkisinde durdurmaya çalıştı. Uygulama noktasındaki polisin ‘dur’ ihtarına uymayan şüpheliler kaçmaya devam etti. Polis, havaya ateş açınca paniğe kapılan sürücü, başka bir araca çarptı ve direksiyon hakimiyeti kaybederek kaldırıma çıktı. Araçtan inen ve yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli, polis tarafından kıskıvrak yakalanırken, aracın içindeki 2 kadın da gözaltına alındı.

Araç sürücüsü M.Y’nin, daha önceden cinayet ve gasp suçu başta olmak üzere pek çok suçtan sabıkası olduğu ve arandığı öğrenilirken, ellerindeki sahte paralarla alışveriş yaparak Bodrum ve Milas’ta birçok işyerini dolandıran Ç.A. ve D.K. adlı kadınlar da gözaltına alındılar.

 

Paranın ‘sahte’ olduğunu

anlamak kolay olmadı …

Milas ilçe merkezindeki birçok işyerinden alışveriş yaparak ellerindeki sahte 200 liraları veren ve para üstünü alarak ayrılan iki kadının kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Bir işyeri çalışanı paradan şüphelenip, sahte parayı tespit eden kalemle kontrol ediyor. Ancak işyeri çalışanı paranın sahte olduğunu tespit edemiyor. Daha sonra bankaya götürülen paranın sahte olduğu anlaşılıyor ...

 

Araçta yapılan

kapsamlı aramada …

Şüphelilerle birlikte polis merkezine getirilen araçta, savcılıktan alınan izinle kapsamlı bir arama yapıldı. Aracın bagajı, motor kısmı ve içinde yapılan aramada, 24 adet sahte 200 liranın yanı sıra, daha önce yapılan alışverişin ardından para üstü olarak alındığı tahmin edilen 195 lira da ele geçirildi.

Haberimiz yayına hazırlandığı sırada şüphelilerin sorgusu devam ediyordu …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık