ŞAMPİYONLAR, MİLAS ARENA’DA BOY GÖSTERECEK…

Adem KANKAYNAR -

ŞAMPİYONLAR, MİLAS ARENA’DA BOY GÖSTERECEK…

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından İlçemize bağlı Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilen boğa güreşlerinin ikincisi dernek tarafından ilk kez ilçemizde 06 Mayıs 2018 Pazar günü Milas Arena’da yapılacak.

 

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından Milas Belediyesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla düzenlenecek olan güreşlere, Ege Bölgesi başta olmak üzere yurdun dört bir tarafından şampiyon boğalar katılacak. 100’e yakın boğanın katılacağı güreşler 12 kategoride gerçekleştirilecek. Düzenlenen etkinlikle ilgili görüşlerini açıklayan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut tüm Milas halkını düzenleyecekleri boğa güreşlerine davet ederken; “Yörük Obaları Derneği olarak kültürel etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilk kez İlçemize bağlı Ören Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz boğa güreşlerini bu kez Milas Arena’da güreşseverlerle buluşturacağız. Dernek olarak bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri önemsiyor, halkımızın da bu etkinliklere beklentinin çok ötesinde ilgi gösterdiğini memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü bu tür etkinlikler sadece sosyal ve kültürel açıdan değil düzenlendiği bölgeye önemli ekonomik katkılar da sağlayan, insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştiren etkinliklerdendir. Bu anlamda Ege Bölgesi’nin önemli kültürel etkinliklerinden biri olan boğa güreşlerinin ilçemizde bu yıl ilk kez düzenleyeceğiz ancak bunu geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Dernek Başkanı Turgut Ören’deki güreşlerden elde edilen gelirlerden bir bölümü ile geçtiğimiz yıl yangın felaketi ile karşılaşan Zeytinköy mağdurlarına dişi keçi dağıttıklarını, gelirin bir bölümüyle de kıl çadır aldıklarını belirterek;

“Pazar günü Milas Arena’da düzenleyeceğimiz boğa güreşlerinden elde edeceğimiz gelirle de daha büyük bir kıl çadır satın alarak, ilçemizde kültür turizmi amaçlı kullanacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık