Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Seçim boyasının geri gelmesini istiyorlar

​​​​​​​Zafer Partisi Milas İlçe Başkanlığı, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesi ilginç bir kampanya başlattı.

Seçim boyasının geri gelmesini istiyorlar
  • 01 February 2023, Wednesday 12:54

Zafer Partisi Milas İlçe Başkanlığı, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesi ilginç bir kampanya başlattı. Geçmiş yıllarda seçim günü oy kullanan seçmenin parmağına sürülen ‘mavi boya’ geri gelsin diyerek başlatılan kampanya alış-veriş için Salı Pazarı’na gelen vatandaşlar tarafından da ilginç bulunmuş olmalı ki, birkaç saat süren kampanyaya yüzlerce Milaslı imza atarak katıldı.

İlçenin en önemli halk pazarlarından olan Salı Pazarı’nın girişine kurulan stand ile başlatılan imza kampanyası Milaslılardan yoğun ilgi görürken bir yandan da ‘sığınmacılar kendi ülkelerine geri dönsün’ kampanyası için gönüllü imza atmak isteyenlere de ayrı bir imza formu hazırlandı.

Zafer Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Umut Çakıcı ve bazı gençlik kolları üyelerinin katıldığı etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan İlçe Başkanı Yaşar;

“298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen hükümleri hakkında kanunda 13.03.2018 tarihli ve 5749 sayılı kanun ile değişiklik yapılmış ve parmak boyası (seçmen işaret boyası) uygulaması kaldırılmıştır. Bu durum seçimlerde mükerrer oy kullanımı riskini artırmaktadır. Aynı zamanda seçmen iradesinin de seçim sonucuna yansımaması gibi bir sakınca doğurmaktadır. Zira gerek basından edinilen bilgiler gerekse de ülke genelinde partimizle irtibata geçen birçok vatandaş seçimlerin adil ve şeffaf yapılmadığı, kendi apartmanlarında ve konutlarında tanımadıkları kişilerin kayıtlı oldukları yıllar önce ölenlerin dahi seçmen listelerinde kayıtlı bulunduğu gibi ciddi şikayet ve iddialarla, iradelerinin seçim sonuçlarına etki etmeyeceğinden endişe duyması sebebi ile yapılacak olan tüm seçim ve halk oylamalarında zafer partisi olarak seçmen işaret boyası düzenlenmesinin uygulanmasına ‘Mavi Boya Değiştirir’ adı altında tüm yurtta ve ilçemizde standlarımızda, genel başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından yüksek seçim kuruluna verilmek üzere imza kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız. Demokrasiye duyarlı tüm Milas halkının bu kampanya da bize destek vermelerini bekliyoruz.

Değerli Milas halkı; Zafer Partisi olarak tüm yurtta ve Milas’ta yeni katılımlar ile gün geçtikçe güçleniyoruz. Eğer sizde Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçiliğini savunuyorsanız, demokrasiyi, hak-hukuk ve adaletin yanındaysanız siz de bize katılın” diyerek kampanyanın bir süre daha devam edeceğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis