‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

Vali Çiçek Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması ile ilgili olarak; oylama öncesinde, oylama sırasında ve oylama sonrasında alınması gereken önlemlerle güvenlik konusunda Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldığı bildirildi.

Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Yardımcıları Kamil Köten ile Rızan Dalan, 13 ilçe kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya hazır bulundular.

Toplantıda konuşan Vali Çiçek, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması ile ilgili Yüksek Seçim Kurulunun kararları ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda oylama öncesinde, oylama sırasında ve oylama sonrasında oluşabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla alınması gereken güvenlik tedbirlerinin görüşülmesi için toplanıldığını belirterek, ilçelerde de kaymakamların başkanlığında seçim güvenliği konusunda benzer toplantıların yapıldığını belirtti.

İlimiz genelinde vatandaşların güven ve huzur ortamı içinde oy kullanmalarının sağlanacağını belirten Vali Çiçek, “Seçim süreci içerisinde olduğumuz bugünlerde il ve ilçe seçim kurullarının görevleri dışında yapılması gerekenleri tekrar gözden geçireceğiz. Ayrıca il ve ilçe seçim kurullarımızın çalışmalarını kolaylaştırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşlarından lojistik destek sağlayacağız” dedi.

Vali Çiçek, Anayasa Değişikliği konusunda siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin vatandaşları aydınlatmak üzere kamu düzeni ve güvenliğini bozmayacak şekilde yürüttükleri kampanyalara kanunlar çerçevesinde gerekli izinlerin verildiğini söyledi.

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında milli iradenin huzur ve güven ortamı içinde sandığa yansıyacağını belirten Vali Çiçek, “Milli iradenin sandığa yansıması demokrasinin en önemli öğelerinden biridir ve ülkemizde seçimler demokratik ortamlarda yapılmaktadır. Olağanüstü Hal, 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylamasına engel değildir. Daha önce Muğla’da güven ve huzur ortamı içerisinde vatandaşlar hür ve özgür iradeleri ile nasıl oy kullandılarsa bu Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında da aynısı olacak” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık