Sefer sayıları azaltıldı

Milas’ta toplu taşıma hizmeti sunan tüm dolmuşların sefer sayıları, şoförlerin talebi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin onayı ile geçici bir süre ile yüzde 10 oranında azaltıldı. İptal edilen seferlerin, yolcu oranının en düşük olduğu seferler olduğu belirtildi.

Sefer sayıları azaltıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, neredeyse yüzde 70 yolcu kaybına uğrayan toplu taşıma yapan şoför esnafı, geçtiğimiz günlerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmiş ve bazı talepler için Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası aracılığıyla yetkili mercilere girişimde bulunmuştu.
GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE SEFERLER AZALTILDI
Bu taleplerden biri de koronavirüs salgını nedeniyle yolcu sayısı ciddi şekilde düşen, deyim yerindeyse zararına sefer yapan toplu taşıma araçlarının, geçici bir süreliğine sefer sayılarını azaltması şeklindeydi.
Sefer sayılarının azaltılması talebi uygun görüldü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de onayıyla, yolcunun en az olduğu saatlerdeki seferlerde geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında azaltıldı.
Kararla birlikte, Milas merkez ve kırsalda toplu taşıma hizmeti veren tüm araçların sefer sayıları geçici bir süreliğine azaltılmış oldu.
ARAÇLAR YÜZDE 50 ORANINDA YOLCU TAŞIYABİLİYOR
İçişleri Bakanlığı da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelgeyle, şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıması kararını uygulamaya koymuştu. Bunun yanı sıra Muğla genelinde koronavirüs tedbirleri nedeniyle toplu taşıma ödemelerinde yolcuların nakit kullanımı kısıtlandı ve kart ile ödeme yapılmasına başlandı.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık