Şehitler için saygı duruşu yapıldı

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Şehitler için saygı duruşu yapıldı

Milas Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının 2. oturumu, dün saat 10’da Milas Belediyesi Prof Dr. Aşkıdil Akarca Salonunda yapıldı. 9 Mayıs Salı günü toplanan mecliste, 2016 Kesin Hesap Cetvelleri, incelenmek ve dünkü oturumda karara bağlanmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na sevkedilmişti.

Çarşamba günü toplanan Plan Bütçe Komisyonu’nun, 2016 Kesin Hesap Cetvelleriyle ilgili hazırladığı rapor dünkü Meclis oturumunda okunarak, madde madde oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre, 100 milyon 694 bin TL olarak öngörülmüş olan bütçenin 94 milyon TL harcama yapılarak, gerçekleştiği kabul edilmiş oldu. Kullanılmayan 6 milyon TL ödenek ise iptal edildi.

 

Şehitler için saygı

duruşuyla başladı

Mayıs ayı Meclisi’nin ikinci oturumu, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, “Arkadaşlar, Ağrı’daki çatışmalar sırasında Seydikemerli hemşehrimiz Uzm. Onbaşı Alper Sever’in şehit olduğu haberi geldi. Bugün Seydikemer’de cenaze töreni yapılacak. Biz, yoğun gündemimiz nedeniyle katılamayacağız. Ama hem Alper Sever onbaşımız, hem de terörle mücadelede şehit olan diğer yurttaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu ile, Meclisimizin tavrını iletmiş olalım” dedi ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Başkan Tokat, saat 14:00 civarında Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli hemşehrilerimize bir ziyaret yapılacağını, saat 16:30’da da Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması dolayısıyla, Hacıali Ağa Konağı’ndaki Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de karikatür sergisinin başlayacağını belirtti ve bütün meclis üyelerini davet etti.

Başkan Tokat tüm Meclis Üyelerini ayrıca, yine toplantının başladığı saatlerde başlayan Balık Festivali’nin 16 Mayıs’ta yapılacak kortej yürüyüşüne katılma çağrısında bulundu.

Başkan Tokat, yarın da (bugün), Turhan Selçuk Karikatür Yarışması jürisinin toplanarak değerlendirmelerini yapacağını ve yarışmada bu yıl dereceye girenleri belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Personelin maaşları

ödeniyor

Başkan Tokat, meclisin sona ermesi sonrasında da, Ekonomi Bankası ile olan 8 milyon TL’lik kredi anlaşmasının imzalandığını, bankanın merkezinden teyid yazısının muhtemelen bugün geleceğini ve kredinin serbest kalacağını, böylece, bugün ya da en geç Pazartesi günü maaşlarını alamayan personelin mağduriyetlerinin giderileceğini de belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık