Semt sakinleri soruyor: “Neden önlem alınmıyor?”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Semt sakinleri soruyor: “Neden önlem alınmıyor?”

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Şehir Stadı ve Türkan Saylan Parkı’nın hemen yanı başındaki Balavca Deresi’nin çevre yolu üzerindeki bölümü, güvenlik önleminden uzak, adeta tehlikeye davetiye çıkarıyor.

 

Milas Şehir Stadyumu önünden geçerek Türkan Saylan Parkı’na dönüş noktasında sona eren Balavca Deresi’nin bu bölümünde alınmış herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Özellikle akşam karanlığında, tam da dönüş noktası olması nedeniyle araç sürücülerinin göremeyeceği bir ‘kör’ noktada dere, çevre yolu nedeniyle son buluyor. İşte bu noktada herhangi bir bariyer, uyarıcı levha olmadığından Türkan Saylan Parkı’na dönüş yapmak isteyen araçlar için tehlike arz ediyor.

İçinde bulunduğumuz sıcak yaz akşamlarında o bölgede oturan ve bisiklete binmek isteyen çocukları daha büyük bir tehlike beklerken, semt sakinleri, “Derenin bitiş noktasına mutlaka bir bariyer yapılmalı” diyor.

 

Milas’tan Söke istikametine giderken çevre yolu üzerindeki üst geçitlerden birinin de bu noktada olması, akşam serinlerinde parka gitmek, yürüyüş yapmak isteyen özellikle çocuklu aileler, tehlikeyi defalarca yetkililere ilettiklerini ancak herhangi bir önlemin alınmadığını belirtiyorlar.

Bölgede kalabalık bir nüfusun yaşadığını, Türkan Saylan Parkı’nın da bu bölgede olması nedeniyle özellikle akşamları başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden yoğunluk nedeniyle derenin bitiş noktası mutlaka bir bariyerle kapatılması gerektiğini belirten semt sakinleri, “Bir uyarı levhasıyla insanların dikkati çekilmeli, olası bir kazanın önüne geçilmeli” diyerek, bu önlemler alınmadığı için çocuklarının akşam saatlerinde bisikletle sokağa çıkmasına izin vermediklerini sözlerine eklediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık