Sezon ortasında yapılacak iş mi bu?

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Sezon ortasında yapılacak iş mi bu?

Ülkemizin turizm merkezlerinden Bodrum ile ilçemiz arasındaki karayolunda başlatılan yol çalışması, hem ilçe merkezindeki trafiği, hem de ilçemizi Bodrum-Yatağan-Muğla-Söke ve İzmir’e bağlayan karayolunun trafiğini felç etti. Aşırı sıcakların da başlamasıyla trafikte bekleyen araçların içinde fenalık geçiren sürücü ve yolcular, tam da sezon ortasında başlatılan yol çalışmasına isyan ediyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist karayolu ile ilçemizden geçerek Bodrum’a tatil amaçlı giderken, bölünmüş yol olmasına rağmen özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında yaşanan trafik yoğunluğu, bugüne dek defalarca gazete ve televizyonlara haber konusu olmuş, yaşanan yoğunluk sırasında meydana gelen trafik kazalarında da birçok insan hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı. Meydana gelen kazalardaki maddi kayıplarımız da işin cabası …

Her yıl dini bayramlarda yaşanan bu trafik yoğunluğuna bu sene bir yenisi eklendi. Okulların tatil olması ve hemen ardından 24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin tamamlanmasının ardından hareketlenen turizm bölgelerindeki otel-motel ve diğer tesislerde yüzde 100’lük doluluk oranına yaklaşılmış, deyim yerindeyse turizmciler yıllardır, çeşitli nedenlerle yaşadıkları ekonomik krizden bir nebze olsun kurtulmuşlardı. Aslında öyle düşünüyorlardı ancak bu kez onların karşısına, Milas-Bodrum arasındaki karayolunda başlatılan yol bakım çalışması çıktı ...

İlçemiz ‘Üçyol mevkisinde başlatılan yol çalışması nedeniyle, Akıllı Kavşak’ta tek şeride düşen yol, hem ilçe merkezinde bir trafik yoğunluğuna, hem de ilçemizi; Bodrum-Yatağan-Muğla-Söke ve İzmir’e bağlayan karayolunun trafiğini adeta felç etti.

Yüzlerce araç tek şeride düşen yolda yoğunluk nedeniyle kuyrukta beklerken, sıcak yaz aylarının tam anlamıyla kendini hissettirdiği şu günlerde sürücü ve yolcular isyan ediyorlar.Sinirlerin iyice gerildiği anlar, sıkışan trafik nedeniyle meydana gelen kazalar, tam da turizm sezonu başlamışken yapılacak iş mi bu dedirtiyor.

Üçyol mevkisinden başlatılan yol çalışması Bodrum istikametine gidiş yönünde devam ederken, Milas Şehir Mezarlığı’nın bulunduğu tepeden başlayarak, Üçyol’a kadar uzanan araç kuyruğu, sabah ve akşam saatlerinde daha da yoğunlaşıyor.

Ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmeyen yol çalışmalarının neden sezon ortasında başlatıldığı en çok merak edilen ve sorulan soru olurken, hafta sonları günübirlik tatil bölgelerine gitmeye çalışan Milaslılar da bu trafik çilesinden nasibini almış durumdalar.

 

Bu nasıl bir planlamadır?Karayolları, yol bakım çalışması için durdu durdu da tam turizm sezonu nedeniyle trafiğin en yoğun olduğu zamanı mı buldu? Kimdir bunun sorumluları?..

 

Biz de nasibimizi aldık bu trafik çilesinden. Cumartesi günü saat 14:30 sularında Milas’tan çıkmaya çalıştık, mezarlık yokuşunun sonundaki petrol istasyonuna kadar yol tek şeritten verildiğinden, ancak 25 dakikada oraya varabildik. Ondan sonrası yine rahatlıyordu.Ama akşam Gökçeler Köyü kavşağından tekrar Milas’a dönmek istediğimizde, Bodrum-Milas istikametinde büyük bir kuyruk olduğunu gördük. Pilavtepe’den Koru’ya kadar uzanıyordu kuyruk. Mecburen kuyruğa girdik. Yolun büyük kısmı tek şerit olarak kullanıldığından, Baharlı kavşağından Milas girişindeki kavşağa kadar ancak 65 dakikada gelebildik..

Turizm sezonunda bu sorumsuzluğun sonuçlarını, bu gidişle en az 10 - 15 gün daha yaşayacağımız anlaşılıyor. Tabii, Bodrum tarafına tatile gelen ve dönen konuklarımız da ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık