SGK hizmet binasını hurda ve moloz yığınları sardı …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

SGK hizmet binasını hurda ve moloz yığınları sardı …

İlçemiz Emek Mahallesi sınırları içerisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yanındaki boş alan, birileri tarafından hurdalık ve çöp alanına dönüştürülmüş. Çevredeki konutlarda oturan semt sakinleri, oluşan görüntü ve gürültü kirliliğinden duydukları rahatsızlığı yetkililere birkaç defa aktardıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtiyorlar ...

Yıllar önce kentin dışında oluşturulan Milas Sanayi Sitesi, sonrasında çevrede inşa edilen konutlar, yeni iş ve sosyal alanlarla adeta kentin ortasında kalır ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binasının açılmasıyla bölge, hareketliliğin en üst seviye çıktığı bir nokta haline dönüşürken, beraberinde bazı sorunları da getirdi. Bölgenin sanayi sitesi olması ve işyerlerinin tamamına yakını da bu alandaki iş kollarına ait işyeri olunca, gelişigüzel bırakılan hurda araçlar, sanayi atıkları, inşaat molozları ve evsel atıklar, görüntü olarak insanları rahatsız eden bir durum arz ediyor.

Son derece modern binaların yapıldığı bölgede ortaya çıkan bu tablo, çevre sakinlerince tepki ile karşılanırken, duyarlı vatandaşlar durumun düzeltilmesi için birkaç kez ilgili makamlara müracaat ettiklerini ancak bir sonuca ulaşamadıklarını belirtiyor.

Semt sakinleri yaşanan görüntü kirliliğinin ötesinde birilerinin gece-gündüz ayırımı olmaksızın bölgeye geldiğini, atılan hurdaları topladığını, birilerinin de sanki o bölge çöp döküm sahası ve hurda bırakılan alanmış gibi bir şeyler getirip bıraktığını belirterek, bu durumun çevre sakinleri için güvenlik sorunu oluşturduğunu da ileri sürüyor.

‘Evimizin çevresinde sürekli birilerinin dolaşması bizlerde huzursuzluk yaratıyor’ diyen semt sakinleri, Milas Belediyesi Meclis kararıyla hurdacıların kent dışına çıkarılma kararı almasına da vurgu yaparak, yetkililerin bu duruma nasıl izin verdiğini anlamakta güçlük çektiklerini söylüyorlar.

 

“Çöpler de düzenli toplanamıyor”

Moloz yığınlarının giderek çoğalması ve alanın hurdalığa dönüşmesiyle birlikte atılan çöplerin de düzenli olarak toplanmadığını ileri süren semt sakinleri; “Aslında belediyenin temizlik görevlileri sürekli geliyor ancak sanırız çöpler, moloz yığınlarının ve hurda atıkları arasında kaybolup gidiyor. Dolayısıyla çöpler de düzenli olarak toplanamıyor.Bu durum, sıcak yaz aylarında kötü kokuya ve sineklerin çoğalmasına neden oluyor” diyerek, bölgede ciddi sağlık sorunlarının da oluşmasından endişe duyduklarını belirtiyor.

 

“Bimer’e kadar başvurduk”

Yaşanan rahatsızlığı ilk önce Milas Belediyesi başta olmak üzere birçok kuruma ilettiklerini, yapılan başvuru üzerine bölgeye kamu görevlilerinin geldiğini, fotoğraf çekip tutanak tuttuğunu söyleyen mahalle sakinleri, daha sonrasında hiçbir gelişmenin olmadığını iddia ediyor ve “Başvurumuza resmi kaynaklardan herhangi bir yazılı cevap verilmezken, atılan hurdaların veya molozların toplanması da sağlanmadı. Hatta bu konuyu Bimer’e kadar ilettik fakat bir çözüme ulaşamadık” diyerek, yaşadıkları sıkıntıyı dile getiriyorlar…

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık