Şikayet çok! Peki ya çare?..

Oktay ÇAYIRLI -

Şikayet çok! Peki ya çare?..
  • 22 September 2016, Thursday 4:51

Her geçen gün büyüyen, gelişen ilçemizde günlük yaşamımızı olumsuz yönde etkileyen birçok şey yaşıyoruz… Milaslılar her ne kadar yanlış uygulamalar, kötü görüntüler ve olumsuzluklara alışmış gibi görünse de birçok yurttaş isyan etme noktasına geliyor… Hem kurallara uymayanlara hem de kuralları uygulamayanlara …

 

Yollar

Milas’ın birçok noktasında yapılan yol çalışmaları sonrasında bazı yollarda yeniden düzenlemeler yapıldı. Bu yolların bazıları tek yöne dönüştürülürken, bazıları ise dubalarla ortadan ayrılıp, trafik akışının çift yönden ilerlemesi amaçlandı.

Yerel yöneticilerimiz tarafından üzerinde düşünülerek yapılan bu uygulamalar ne yazık ki duyarsız vatandaşlar ve denetimsizlikler nedeniyle çözüm getireceğine, trafiği kabusa çeviriyor. Bu görüntülere de ilçemizin hemen hemen her yerinde rastlamak mümkün.

Vatandaşlar yaşanan bu olumsuzlukların kural tanımaz kişilerden kaynaklanıp denetimsizlikle beslendiğini belirtiyorlar.

 

Trafik

Özellikle gelişigüzel park edilen araçların, zaten dar olan yollardaki diğer sürücüler ve özellikle yayalar için tehlikeler oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Milas eski bir yerleşim yeri. Mevcut şartları göz önünde bulundurularak vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için bazı çalışmalar yapılıyor. Fakat bu çalışmalar ne yazık ki duyarsız vatandaşlar ve yeterince yapılmayan denetimler yüzünden daha kötü sonuçlar doğuruyor. Çift şeritli bir yolun tek şeridinde arka arkaya park etmiş araçlar bile var. Yetkililerin, sorunların çözümü için sadece düzenleme çalışması yapması yeterli olmuyor. Oluşturulan yeni düzenin de sık sık denetlenmesi gerekiyor” dediler.

 

Bu gidişata dur denmeli

Araç trafiğinin oluşturduğu kötü görüntünün yanısıra çevre temizliğinin de yeteri kadar yapılmadığına dikkat çeken vatandaşlar, “Milas’ta sadece trafik kirliliği yok. Çevre temizliği konusunda da durum aynı. Tabii bu kirliliğin de öncelikle sorumlusu ne yazık ki insanlarımız. Ama sorunun çözümü yine yetkililerin çaba ve çalışmalarında. İlçemizin birçok noktasında sanki hiç temizlik yapılmıyormuş görüntüsü var. Temizlik işçilerini çöp toplamanın dışında neredeyse görmek imkansız. Atıl durumdaki binaların çevresindeki kirlilik ise artık görülmeyecek gibi değil. Ne tarihimize ne de çevremize sahip çıkmıyoruz. Birilerinin bu gidişata dur demesi gerekiyor” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık