“Sıkıntılı günler geçiriyoruz!”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Sıkıntılı günler geçiriyoruz!”

Milas Süt Birliği yöneticileri; Akyol, Ekinambarı ve İçme mahallelerini ziyaret ederek, buralarda bulunan süt üreticileriyle bir araya geldi… Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, ziyaretler sırasında süt üreticilerine sektörle ilgili gelişmeler, sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardı…

 

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Birlik Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Muhasip Üye Mustafa Güder, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Avcı ve İdari Mali İşler Müdürü Ali Akdeniz, ilçemizde süt üretimi yapan birlik üyelerini ziyaret ettiler.

 

Süt sektöründeki

sorunlar iki yıldan beri

devam ediyor

İlk olarak Akyol mahallesine daha sonra ise Ekinambarı ve İçme mahallelerine gerçekleştirilen ziyaretler sırasında süt fiyatları ve sektör hakkında bilgiler aktaran Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin, “Irak, İran, Suriye ve Rusya’ya süt satıyorduk. Fakat bu ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle süt ihracatımız çok ciddi oranda azaldı. Turizm sektöründeki olumsuz gelişmeler tüm sektörü etkisi altın aldı. Ülkemize, ilimize gelen her turist mutlaka süt ve süt ürünü de tüketiyordu. Dolaylı yollardan süt sektörünü yakından ilgilendiren turizm gibi diğer sektörlerdeki gelişmeler sütçüleri de etkiledi. Bu şartlarda firmalar, bırakın süt fiyatlarını artırmayı, düşürmeye çalışıyorlar. Farklı bölgelerde 90 - 95 kuruşa süt alımları oluyor. Sizler hissetmiyorsunuz ama sıkıntılı günler geçiriyoruz. Süt sektöründeki sorunlar iki yıldan beri devam ediyor. Birlik olarak fiyatların geri çekilmesi girişimlerine karşı tedbirlerimizi aldık. Firmaların almak istemediği sütleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın desteğiyle Et ve Süt Kurumu’nda süt tozuna çeviriyoruz. Firmalara satamadığımız sütü Bakanlığımız süt tozu şeklinde alıyor. Zor günlerde üreticinin yanında olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

En iyisini yapmaya

çalışıyoruz

Sektörde yaşanan olumsuzluklar karşısında birlik olarak her zaman üreticilerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Ali İhsan Gezgin, “Şu anda her ne kadar Birlik üyelerimize hizmet vermeye çalışsak da ilerleyen süreçte bölgemizde süt üretimi yapan tüm üreticilerle bir araya gelmek istiyoruz. Hem üyelerimiz hem de ekonomimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah daha iyi şartlarda kapımız tüm üyelerimize açık olacak” dedi.

 

Birçoğunun işi

bıraktığını görüyoruz

Tarım sektöründe yer almamalarına rağmen bazı desteklemeler ile sonradan hayvancılık yapmaya çalışanlar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gezgin, “Herkesin tarım alanına girmesine izin verilmemeli. Devletin sağladığı bazı desteklemeler ile hayvancılık ve sütçülük sektörüne girmeye çalışanların birçoğunun işi bıraktığını görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için belli bir bilgi birikimi olmayan, işin ehli, ehliyeti olmayan kişilerin sektöre girmesine izin verilmemeli. Bu tür girişimlerin faydadan çok her zaman ekonomiye ve gerçek üreticiye zararı oluyor” dedi.

 

Yatırımlar devam ediyor

Ziyaretler sırasında, Birlik yatırımları hakkında da bilgiler veren Gezgin, en büyük yatırımlarının Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde olacağını belirterek, bölgedeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini belirterek, Selimiye Mahallesinde yaklaşık 2 milyon liraya mal edilmesi planlanan Çiğ Süt Yenileşim Merkezi’nin ise kısa süre içerisinde hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık