ŞİMDİ DE KUYUCAK’TA ORMAN YANIYOR..

* Geçmişte yanan orman alanlarına yapılan Titanic dahil üç otel, yangın tehdit ettiği için deniz yoluyla tahliye ediliyor. Çünkü yolu orman yangını altında kalıyor.

ŞİMDİ DE KUYUCAK’TA ORMAN YANIYOR..

Ülkemizin dört bir yanında başlayan orman yangınları, özellikle Adana ve Manavgat’ta can almaya ve meskun yerlerdeki evleri de yakmaya başlarken, dün Marmaris Armutalan’da orman yangını başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda yanan yerlerin hemen yakınında başlayan orman yangınının dumanları, çok uzaklardan da rahatlıkla görülebiliyor. Bu haberlerle çalkalanırken, dün akşam üzeri de ilçemiz Meşelik Mahallesi Kuyucak bölgesindeki ormanlarda da yangın başladığı haberi geldi. Müthiş güzel doğa manzaralı Kuyucak bölgesindeki ormanların yanması da sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Yangının başlaması üzerine Milas Orman işletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevkedilirken, yangın söndürme helikopteri de yangına müdahaleye başladı. Yangının, daha once yanan Pina Yarımadası’nın güney tarafındaki üç oteli de tehdit etmesi üzerine ve yolları yangın alanında kaldığı için denizden tahliyeye başlandı. Kuyucak bölgesindeki yangının, süren müdahaleye karşın kısa sürede Halep Çamları ile kaplı Pina Yarımadası’nın kuzey bölümüne ulaştığı ve otelleri tehdit etmeye başladığı gözlendi.

Kuyucak’taki orman yangını sonrası, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Mhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter yangın alanına giderek, söndürme çalışmalarını buradan izlediler. Gazetemiz baskıya girerken, yangın devam ediyordu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık