Şoförlere ‘doğru iletişim’ ve ‘öfke kontrolü’ eğitimi…

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Üniversitesi işbirliğiyle ilçemizdeki özel toplu taşıma araç şoförleri, taksi, servis ve diğer toplu taşıma işi yapan şoförlere, geçtiğimiz hafta sonu iki gün boyunca ‘doğru iletişim’ ve ‘öfke kontrolü’ eğitimi verildi.

Şoförlere ‘doğru iletişim’ ve ‘öfke kontrolü’ eğitimi…

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu’nda geçtiğimiz hafta Cumartesi ve Pazar günü; Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle verilen eğitime Oda Başkanı Nurol Paskal, yönetim kurulu üyeleri ve şoför esnafı katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeleri; Doç. Dr. Yıldıray Kızgın, Dr. Öğretim Üyesi Deniz Şarlak ve Öğretim Üyesi Aslı Karataş tafından verilen eğitimde; hizmette kalite ve verimlilik, halkla ilişkiler, stres yönetimi, öfke kontrolü ve zor insanla başa çıkma gibi konular ele alındı.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, yapılan eğitim çalışmasıyla ilgili yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MUTTAŞ Özel Toplu Taşıma Araç (ÖTTA) şoförleri, taksi, servis ve diğer toplu taşıma hizmetlerinde görev yapan şoförlere; turizm kenti olan ilimizde ve ilçemizde; hizmette kalite ve verimlilik, halkla ilişkiler, stres yönetimi, öfke kontrolü, zor insanla başa çıkma, müşteri memnuniyeti ve kurum-kültür uyumu ile moral ve motivasyon konularında Muğla Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından eğitim verildi.

Her işin kendine göre zorlukları vardır, ancak ulaşım hizmeti gerçekten zor bir iştir. Rutin taşıma işi yanında (servis), taksi ve dolmuş dediğimiz toplu taşıma araçlarına çok farklı düşüncede, karakterde, yapıda insan biniyor. Taşıma işi yapan şoför olarak siz herkesle standart bir iletişim yöntemi kurmak durumundasınız. Bazen her insan gibi bizler de öfkemize yenik düşüyoruz ve müşteriyle çok basit bir konuda bile tartışabiliyoruz. İşte bu ve buna benzer olumsuzlukları ortadan kaldırmak, müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışını önplanda tutma adına, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni turizm sezonunun başladığı şu günlerde, üyelerimize böyle bir eğitim programı planladık. Bu konuda da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Üniversitesi ile işbirliği yaptık.

İki gün boyunca çok değerli öğretim üyesi hocalarımız gerçekten çok yararlı bilgileri, günlük yaşamdaki örneklerle anlatarak, çok yararlı bir etkinliğe imza attılar. Oda yönetimi olarak; belediyemize, üniversitemize ve eğitim çalışmalarına katılan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu eğitim çalışmaları yine belirli aralıklarla devam edecek.”

Eğitim çalışmasının birinci ve ikinci günü sonunda hocalar tarafından eğitim çalışmasına katılan şoförlere birer form dağıtılarak, çeşitli sorularla, eğitim çalışması hakkındaki görüşleri alındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık