Soğuk kış gecesinde içimizi ısıtan konser …

Adem KANKAYNAR -

Soğuk kış gecesinde içimizi ısıtan konser …

Milas Belediyesi ve Milas Türk Halk Müziği Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İlden İle, Dilden Dile’ adlı konser, soğuk havaya rağmen Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nu doldurdu. Seslendirilen koro ve solo türküler, dinleyenleri ülkemizin 7 bölgesine götürdü.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Belediye Meclis Üyeleri Tevfik Kırçın, Murat Yazar, Abdullah Ülgen, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz ve kalabalık bir dinleyici topluluğunun izlediği konser, izleyenlerden tam not alırken, seslendirilen solo ve koro türküler, dinleyicileri ülkemizin 7 coğrafi bölgesine götürdü.

Şef Yüksel Sekli’nin yönettiği konserde koro; Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana, Eğin Dedikleri, Oğlan da Kolunu Sallama, Harmandan Gel Harmandan, Bağa Girdim Bağ Budanmış, Uzun Kavak, Şu Çavdırın Hanları, Evlerine Ben Varamadım Davşandan, Kezban Yenge, Gel Ha Gönül Havalanma, Zeytin Yaprağı Yeşil, Mendilim Allanıyor, Gova Gova İndirdiler Yazıya, Bu Yarayı Dosttan Aldım Ezeli, Çıksam a Rumelinin Düzüne ve Babuba adlı türküleri seslendirdi.

Solistler; Turgut Taş “Menevşe Koymuşlar Gülün Adını”, İbrahim Turgut “Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar”, Aysun Özdemir Yılmaz “Üğrünü Üğrünü Gelir Dereden”, Firdevs Yeşilyurt “Abalımın Cepkeni”, Derviş Çobanoğlu “Sarıkamış Destanı”, Pınar Gül “Altın Yüzüğüm Kırıldı”, Nedim Meşelik “Eski Evin Merteği”, Ceylan Sandı “Hacel Obasını engin mi sandın” ve Hediye Karabıyık “Antalyanın Mor Üzümü” adlı türküleri seslendirdiler.

Gecenin sürprizi ise Gazipaşa-Firuzpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Panay’dan geldi. Koroda yer alan Muhtar Panay, okuduğu şiir ile salondan büyük alkış aldı.

Beğeni toplayan konserin saz ekibi ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Bengü (Bağlama), Zeki Gümüş (Bağlama), Orhan Şahin (Bağlama), Turgut Taş (Bağlama), Ahmet Yelliler (Cura Bağlama), Serhan Özörücü (Gitar), Remzi Gökkaya (Bas Gitar), Şükrü Demirkol (Ritim Saz) ve Şakir Doğruer (Ritim Saz).

Seslendirilen türkülerin bazılarına halk oyunları ekibi de eşlik etti.

Gecenin sonunda Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederken, Şef Yüksel Sekli’ye teşekkür plaketi ve çiçek, Milas Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Zeki Gümüş’e de teşekkür belgesi takdim etti. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık