Son sözü: ‘Beni partime götürün’ oldu …

Adem KANKAYNAR -

Son sözü: ‘Beni partime götürün’ oldu …

 

Uzun yıllar partili kimliğiyle tanınan ve çok sevilen, Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütünün hep umut dolu ve hep gülümseyen simgesi haline gelen, başta CHP’liler olmak üzere Milas’ın ‘Hasan Amcası’ Hasan Duran için, CHP Milas İlçe Örgütü tarihinde bir ilk yaşandı.

Önceki gün hayatını kaybeden Merhum Duran için Arastapark’taki parti binası önünde tören düzenlendi.

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, çok sayıda Belediye Meclis Üyesi, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri, Milas Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, bazı Mahalle Muhtarları ve partililerin katıldığı törende, merhum Hasan Duran’ın yürekten bağlı bir partili olduğuna vurgu yapıldı.

 

“O, hepimizin Hasan

Amcası …”

Törende ilk konuşmayı yapan CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan; “Aslında onunla ilgili anlatılacak o kadar çok anımız var ki, hangisini anlatacağımı bilemiyorum. Her şeyden önce O, hepimizin Hasan Amcası, hepimiz için örnek bir partili ve yürekten bu partiye gönül vermiş birisiydi. Sağlığı bozulmadan önce hemen her gün buraya gelir, bizleri görür, hal hatır sorardı. Sağlığı bozulduktan sonra en azından Salı günleri gelmeye özen gösterdi. Gelir, karşı çay ocağının önüne oturur ve partililerle sohbet ederdi. Gerçekten ölümüyle hepimizi derinden üzdü. Söylenecek çok da fazla bir söz bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah bizlere hakkını helal etmiştir ve lütfen hepimiz ona olan hakkımızı helal edelim” dedi.

 

“Son sözü ‘Beni partime

götürün’ olmuştu …”

İlçe Başkanı Özcan’ın ardından bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, merhum Duran’ın her hafta Salı günleri partiye gelmek için can attığı belirterek; “Vefat ettiği gün ziyaretine gidenlere ‘beni son kez partime götürün’ demiş. İşte rahmetli Hasan Amcamız böyle, yürekten partisine bağlı biriydi. Onun için ne söylense azdır. O, hepimize örnek olacak bir yaşam sergileyerek aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan bir kez daha rahmet dilerken; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

 

Merhum Duran için

Kur’an-ı Kerim okunarak,

dua edildi …

Merhum Hasan Duran için CHP Milas İlçe binası önünde düzenlenen törende daha sonra Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilirken, törene katılan merhum Duran’ın kızı, geçtiğimiz dönemlerde MHP Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Pembe Sarı ve CHP Milas İlçe Örgütünde Sekreter olarak çalışan Meral Babacan da tören boyunca gözyaşlarını tutamadılar.

Yapılan duanın ardından merhum Duran’ın naaşı yeniden evine, oradan da cenaze namazı için Zeytuniye Cami’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazından ardından Duran’ın naaşı Milas Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

 

Başsağlığı

Merhum Hasan Duran gazetemizin de ‘Hasan Amcası’ydı … Gazetemize çok sık uğrayan Hasan Amca, yüzünde hiç eksik olmayan sevgi dolu gülümsemesiyle “Birini partiye bırakacağım” der, iki ÖNDER alıp cebine koyar ve hepimize kolaylıklar dileyip Arastapark’a doğru ağır adımlarla yönelirdi … Yokluğunu hep hissedeceğimiz Hasan Amcamıza Allah’tan rahmet; ailesine, tüm yakınlarına ve dostlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık