Sonuçta iki güzel dost kazandık

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR/

Sonuçta iki güzel dost kazandık

 

Olcay AKDENİZ -

 

Avrupa’daki kültürel mirası ve kimliği araştıran ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen uluslararası bir araştırma projesi olan CoHERE, İngiltere’nin Newcastle Üniversitesi öncülüğünde, dokuz ülkenin; 8 üniversite, 1 araştırma enstitüsü, 1 kültür ağı, 2 müze, 1 konsorsiyumun bir araya gelmesiyle yapılanan on iki ortaklı bir proje.

CoHERE projesi; müzeler gibi kültürel organizasyonların yeni çalışma biçimlerinin geliştirilmesine yardımcı olarak Avrupa’daki farklı kültürel mirasa sahip toplululukların ve kimliklerin birbirlerini anlamalarını amaç ediniyor.

Bu proje kapsamında Aarhus Üniversitesi öncülüğünde, Bodrum’daki Halikarnassos Mousoleumu’nun yeni kuşaklara tanıtılması amaçlanıyor.

CoHERE projesinin İngiltere bölümünden Sayın Gönül Bozoğlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın Cem Hakveren, Milas’a ziyaretimize gelerek proje kapsamında “Halikarnassos Mousoleumu’nun bizim için ne anlama geldiğini ve Mousoleum ile ilgili bizim hikayelerimizi dinlemek istiyoruz” dediler.

Bu konuda, daha önce Bodrum’da düzenlenen çalıştaylarda zaten görüşlerimizi açıklamıştık.Ayrıca Nisan ayında Sayın Gönül Bozoğlu; Danimarkalı proje arkadaşları Troels ve Vinnie ile birlikte Milas’a gelerek Halikarnassos Mousoleumu projesi hakkındaki görüşlerimizi sormuşlar ve kayda almışlardı.Bu kez Halikarnassos Mousolesi Projesi ve Karialılar hakkındaki sözlerimizi görüntülü olarak kayda almak istiyorlardı.

Biz de anlattık; Halikarnossos Moussoleumu’nu Mylasalı hemşerimiz Mousolos ve eşi, kızkardeşi Artemisia’nın yaptırmış olmalarının bizim için neden önemli olduğunu, gününde “Dünyanın 7 Harikası”ndan biri olan Moussoleum’un bugünkü sergileme şeklini hiç hak etmediğini, mutlaka güzel bir düzenleme yapılması gerektiğini fakat asla çelik ve cam konstrüksiyon şeklinde yeniden yapımın doğru olmayacağını belirttik.

CoHERE projesi ile ilgili görüşlerimizin önemsenerek kayda alınması belki önemliydi fakat bizim için asıl önemlisi çok keyifli bir sohbetin damağımızda kalan tadı idi... Projeyle ilgili bundan sonra nasıl gelişmeler olur bilinmez, fakat bu proje bize çok değerli iki dost kazandırmış oldu...

Sevgili Gönül Bozoğlu, Sevgili Cem Hakveren; güzel söyleşinize ve dostluğunuza çok teşekkürler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık