Su-Atıksu borçlarının yapılandırılmasında son tarih 30 Haziran

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Su-Atıksu borçlarının yapılandırılmasında son tarih 30 Haziran
  • 28 June 2017, Wednesday 6:48

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’ne 31 Mart 2017 tarihinden önce su ve atıksu borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu.

Vatandaşlar yapılandırma kapsamında borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme imkânına sahip oluyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü Özel Kalem Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı kanun gereği abonelere, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” hakkındaki Kanuna istinaden su ve atıksu borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu.

 

Vadesi 31 Mart

tarihinden önceki borçlar

yapılandırılabilecek

Vatandaşlar, vadesi 31 Mart 2017 tarihinden önceki dönemlere ait su ve atıksu borçlarını MUSKİ abone şefliklerine başvurmaları halinde yapılandırabilecekler.

3 yılda 18 eşit taksitte ödeme imkanının sunulduğu yapılandırma kapsamında borçların peşin ödenmesi durumunda ise Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde (Yİ-ÜFE) % 50 indirim sağlanacak.

 

İlk Taksit 31 Temmuz

2017’ye kadar ödenecek

Son başvuru tarihinin 30 Haziran 2017 olduğu yapılandırma fırsatından yararlanan vatandaşlar, ilk taksitlerinin ödemesini 31 Temmuz 2017 tarihine kadar yapabilecekler. Borçlarını yapılandıran vatandaşlar ödemelerini iki ayda bir yapabilecek.

Ancak, kanun kapsamında su ve atıksu borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk iki taksiti eksiksiz ödememesi durumunda yapılandırma koşulları iptal olacak.

Ödemeler nakit, kredi kartı ya da www.muski.gov.tr adresindeki online işlemler aracılığı ile yapılabilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık