Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü’nün 7’ncisi düzenlendi

​​​​​​​Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı’nın (TEMA), “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri” adı altında geleneksel hale getirdiği etkinliğin 7’ncisi 3 bin yıllık su kemerlerinin izinde gerçekleşti.

Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü’nün 7’ncisi düzenlendi

Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşü, TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz’in davetiyle Baltalı Kapı önünden başladı. Milas ve Didim TEMA gönüllülerinin yanı sıra Didim Motosiklet Topluluğu üyelerinin de motosikletleriyle katıldığı yürüyüş öncesinde ekiple biraraya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, günümüzde bile büyük önem arz eden su ile ilgili her bireyin kendi çapında önlem alması gerektiğini ifade etti. Başkan Tokat her bir damla suyun dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini söyledi.

22 Mart Dünya Su Günü’ne dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen yürüyüşe katılanlar Baltalı Kapı önünden yola çıkarak Kayalı Sokak, Kemerler Caddesi, Hayırseverler Köprüsü güzergâhından ilerleyerek Akgedik Barajı’na ulaştı. Barajdan alınan sembolik su ile aynı güzergâhtan geri dönüşe geçen ekibe, Milas Müze Müdürü Ali Yalçın ve Minik TEMA gönüllüsü 6 yaşındaki kızı Zeynep de katıldı. 15 kilometrelik bir yürüyüşün ardından katılımcılar barajdan alınan suyu Hekatomnos Mezar Anıtı’ndaki sunağa döktü.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Gerçekleşen yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüşün ardından etkinlikle ilgili açıklamada bulunan TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, yürüyüşün ana amacının her canlı için vazgeçilmez olan su’ya dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Bugün ‘su’yun her canlı için geçmişten günümüze ve bizden sonrasına ne denli büyük bir ihtiyaç olduğu konusunda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama da dikkat çekmek için yürüdük.2016’da başladığımız ve bugün yedincisini gerçekleştirdiğimiz ‘Dünya Su Günü Farkındalık Yürüyüşü’müz kapsamında Hekatomnos Mezar Anıtı’ndaki sunağa dökmek üzere Akgedik Barajı’ndan sembolik suyumuzu aldık” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık