Şubat Ayı Milas Belediye Meclisi toplandı ...

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Şubat Ayı Milas Belediye Meclisi toplandı ...
  • 07 February 2018, Wednesday 7:04

Milas Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı dün saat 14’te Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı. Meclis, 24 asıl 2 de ek gündem maddesini görüşerek karar aldı.

Başkan Tokat 2018 yılının ikinci meclis toplantısını, Afrin operasyonunda Şehit düşen askerlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza da başsağlığı dileyerek başlattı ve gündem maddelerine geçilmeden önce, Meclis Üyesi Kasım Özkan’ın İYİ Parti’ye üye olduğuna dair kendilerine bildirimde bulunulduğunu belirterek, “Bundan böyle Meclisimizde bir üyeyle İYİ Parti de temsil edilecektir” dedi.

Dünkü Belediye Meclisinde çoğunlukla yine imarla ilgili konular görüşülürken, bazı köylerde organik tarım ve süs bitkileri yetiştirmek için on yıllığına kiralama isteyen vatandaşların taleplerine, “Satıştan daha iyidir; hem düzenli gelir olur, hem de arsalar belediyede kalır” düşüncesiyle olumlu cevap verildi.

 

Muhtarlar Müdürlüğü

kurulması kabul edildi

Bir önemli konu da, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yayınladığı genelgeye de dayanarak ve Büyükşehir’in Muhtarlar Masası uygulamasıyla da paralellik oluşturacak şekilde, Milas Belediyesi’nde bir Muhtarlar Müdürlüğü kurulması, muhtarların belediyeden çeşitli konulardaki taleplerinin bu müdürlük kanalıyla tek elden takip edilerek, sonuçlarının da yine bu müdürlük üzerinden muhtarlara bildirilmesi kabul edildi.

 

Ek Bina’daki yeni sistem …

Dünkü Belediye Meclisi toplantısı sonunda, gazetemizin yönelttiği, “Bir süredir ek binada uygulanmaya başlanan yeni sistemle ilgili vatandaşlardan gelen serzenişler var, bu konuda bilgi verir misiniz?” sorusuna cevap veren Başkan Tokat şunları söyledi:

“Daha önceki uygulamada vatandaşlar ilgili daireye doğrudan giderek sorunlarını çözmeye çalışıyorlardı. Bu da, özellikle teknik arkadaşlarımız, mimar ve mühendis arkadaşlarımız, örneğin harita üzerinde çalışma yaparlarken, buna ara verip vatandaşın sorularına cevap verme durumunda kalıyorlardı. Yani, rahat ve verimli çalışamadıklarından yakınıyorlardı. Başka belediyelerdeki örnekleri de inceleyerek, vatandaşların doğrudan istediği odaya girmesi yerine, turnike ile içeri giren vatandaşların, bankoda kimle ve ne için görüşmek istediklerini bildirmeleri ve ilgili birimdeki arkadaşlarımızın verdiği randevu saatlerinde görüşme yapmaları şeklinde bir uygulamaya geçtik. Bu süre içinde vatandaşlar, sıralarını bekleme salonunda bekleyebilecekler. Bekleme alanı henüz tam olarak teşrif edilmedi. Bitince daha rahat edeceklerini düşünüyoruz. Ama uygulama süresince, bu sistemde de, daha verimli iş akışı sağlayacak değişiklikler yapılabilir. Henüz yeni başladık. Uygulamaya göre, vatandaşların da taleplerini göz önüne alarak yeni düzenlemeler yapabiliriz. Ancak eski sisteme kesinlikle dönmeyeceğiz. Çünkü, özellikle teknik arkadaşların çalışmalarında büyük sıkıntı yaşanıyordu. Bunu en uygun hale getireceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık