Sürsan’daki yangın korkuttu

ÖNDER Haber / Gülçin ERŞEN -

Sürsan’daki yangın korkuttu

3 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra 15 sularında, Güllük yolu üzerindeki Sürsan fabrikasında başlayan yangın, Milas ve Güllük itfaiyelerinin yanısıra, yangın söndürme uçaklarının müdehalelerine karşın, akşam saatlerine dek sürdü.

Elektrik sistemindeki ya da klimadaki arızadan ötürü, ana binanın yanındaki depo olarak kullanılan yapıda çıktığı öğrenilen yangın, burada paketlemede kullanılan strafor gibi malzemelerin ve dezenfektan türü kimyasalların bulunması nedeniyle hızla büyüyerek yayıldı. Sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle daha da büyümesinden korkulan yangın, güçlükle söndürüldü. Yangın nedeniyle yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan görünürken, Güllük yolunda da trafik aksadı ve uzun araç kuyrukları oluştu. Yangın sırasında fabrikada bulunan personelin bahçeye çıkıp yangını çaresizlikle izledikleri, haberi alan bazı çalışanların da endişeye kapılarak işyerlerine geldikleri, üretimin durdurulduğu gözlemlendi.

Yangının başlangıcından üç saat sonrasında bile dumanlar göğe yükselirken, yangının çıktığı binanın da tamamen çöktüğü görüldü.

 

Vali Çiçek de oradaydı

Muğla Valisi Amir Çiçek çıkan yangının söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ile birlikte olay yerine gelen Vali Amir Çiçek çalışmaları yakından takip ederek yetkililerden ve firma sahibinden bilgi aldı.

İşyeri sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çiçek yangının söndürme çalışmalarını yakından takip ederek yangına Orman İşletme bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının müdahale etmesi talimatını verdi. (4 Eylül 2016 / Güllük)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık