‘Süs Yolu’ yeniden açılsın!

A.Kemal KAŞKAR -

‘Süs Yolu’ yeniden açılsın!

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 17:30’da Belediye Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda, Konsey Başkanı Mehmet Günlük, Genel Sekreter Salim Tanış, Üyeler Mehmet Sarban, İbrahim Köksal, Talat Erol, Coşkun Efendioğlu, Oktay Çelik, Mehmet Nergiz ve Kemal Kaşkar ile Konsey Sekreteri Burcu Kutsal’ın katılımıyla toplandı.

 

Mimarlar ve Şehir

Plancılarıyla

Şehir Plancıları Sibel Karakaş ve Ezgi Ummuhan Sökelioğlu, Mimarlar Odası Milas Temsilciliği Başkanı Ayşegül Keskin ve Temsilcilik Yöneticileri Nursen Ören Coşkun ile Ömer Ömür Kandak’ın da katıldıkları toplantıda, ilçemiz merkezindeki otopark-araç parkediş sorunları, güvenli-düzenli bir araç ve yaya trafiği tablosu oluşturulması konuları ile yayalaştırma seçeneklerini de içeren, adeta gelenekselleşmiş kent gündemi hakkında kapsamlı görüşmeler yapıldı.

Görüşmelerde, konunun ilgili çalışma grubunda ele alınmak üzere gönüllü Mimar ve Şehir Plancıları tarafından bir öneriler taslağı olarak sunulması, böylece konunun ilçemizin öncelikli gündem maddeleri arasında yeralmasının sağlanması üzerine değerlendirmeler yapıldı. 

 

‘Süs Yolu’ yeniden ...

Bu çerçevede bir de, Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Kaşkar tarafından, -çeşitli meclislerde hemşehrilerimizin dile getirdikleri bir talep olarak- halihazırda sürmekte olan çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçemizin geleneksel ‘Süs Yolu’ uygulamasının yeniden başlatılması önerisi de dile getirildi.

 

Güllük Mahalle

Meclisinden ...

Milas Kent Konseyi Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, daha sonra gündemindeki diğer konuları görüştü. Bu konuların başında, Güllük Mahalle Meclisinden iletilen talep-kararlar geliyordu.

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, bu arada, esas itibariyle Güllük’teki su ve kanalizasyon sorunları ve ayrıca ‘eski atık alanı’ ve ‘atıksu arıtma tesisi’yle ilgili olarak MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Günlük, Aylin Giray’ın; aralarında Güllük eski ‘çöp depolama alanı’nın da olduğu ilimiz genelindeki yerlerin rehabilitasyonu için sürecin başlatıldığını, ekim ayında da iyileştirme çalışmalarına başlanacağını söylediğini bildirdi ve ardından MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’le yaptığı görüşmeyi anlatarak, Güllük’te özelleştirilmiş su ve kanalizasyon hizmetlerinin giderek büyük bir zulüm haline geldiği ve Güllüklülerin bu zulümden bir an önce kurtarılmaları ile ilgili dilek ve istemleri iletttiğini belirtti.

Bunun yanısıra Güllük’e yeni Otogar alanı ve eski garaj yerinin otopark olarak düzenlenmesi; körfez ve içme suyu numunelerinin tahlil sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması konularındaki talep-kararlar üzerinde duruldu. Aralarında, anket çalışması talebinin de bulunduğu bazı kararlar Yürütme Kurulu’nca gerekçelendirilerek kabul edilmezken, diğerleri de ilgili kurumlara iletilmek üzere yazışma gündemine alındı.

 

Türkiye Kent Konseyleri

Platformu Buca

Buluşması

25-26 Haziran’da ...

Yürütme Kurulu’nda yapılan değerlendirme-bilgilendirme görüşmeleri arasında ayrıca, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun İzmir Buca Kent Konseyi’nin evsahipliğinde 25-26 Haziran tarihlerinde Buca’da yapılacak toplantısında Milas Kent Konseyi’ni Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Günlük temsil edeceği konusu da yeraldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık