Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Tabakhane’de yeni bir dönem başladı

Milas’ın Tabakhane Caddesi’nde Hekatomnos Anıt Mezarı Arkeoparkı sahasında yer alan binaların yıkımına başlandı. Yıkımların tamamlanmasıyla Tabakhane Caddesi daha modern bir görünüme kavuşacak. Yıkılan binalar; Hekatomnos Anıt Mezarı Arkeoparkı içerisinde müze, yeşil alan ve otopark olarak değerlendirilecek.

Tabakhane’de yeni bir dönem başladı
  • 14 November 2019, Thursday 17:00

Milas’ın Tabakhane Caddesi, uzun yıllardır atıl durumda bulunduğu görünümünden kurtuluyor. Hekatomnos Anıt Mezarı’nın ortaya çıkması ile bölgedeki birçok konut ve işyeri için başlatılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Bugün öğle saatlerinde ise Vergi Dairesi karşısındaki eski işyerlerinin yıkımına başlandı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun kararı ile Muğla Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ve Milas Müze Müdürlüğü denetiminde Hekatomnos Mezar Anıtı Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında yıkılan alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği öğrenildi.

Yıkım çalışmaları sırasında Milas Müze Müdürlüğü, eserlere zarar gelmemesi için önlemler alırken, trafik polisleri de herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmaması adına yolu trafiğe kapattı.

Çalışmalar kapsamında daha önce kamulaştırılan 4 bin 500 metrekarelik alandan yarısından fazlasını konut ve işyerleri oluşturuyor. Çalışmaların yaklaşık 3 gün sürmesi planlanıyor. Yıkımların tamamlanmasıyla Tabakhane Caddesi modern bir görünüme kavuşacak. Yıkılan binalar; Hekatomnos Arkeoparkı içerisinde müze, yeşil alan ve otopark olarak değerlendirilecek.

Milas’ta define avcıları tarafından bulunan ve yağmalandığı saptanan Karia Satrabı Mousolos'un babası Hekatomnos'a ait olan 2400 yıllık mezar, 2010 yılında bulunmuştu. Mezar Anıtın çevresindeki pek çok ev ve işyeri, Hekatomnos Anıt Mezarı Arkeoparkı oluşturulmak üzere kamulaştırılmıştı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis