‘Tarih’ çöplerin altında mı yatıyor?

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

‘Tarih’ çöplerin altında mı yatıyor?

Komşu ilçe Bodrum’un simgelerinden biri olan ve yıllardır düzenlenen konser-tiyatro gibi etkinliklere ev sahipliği yaparak Bodrum’un tanıtımına önemli bir katkı sunan Açık Hava Tiyatrosu’nun bir küçük örneğinin de ilçemizde, Esentepe’nin hemen altında olduğu yıllardır dile getirilir. Bugüne kadar, var olduğu söylenen tiyatro alanının gün yüzüne çıkarılması konusunda atılmış bir adım yokken, tiyatro alanı olarak bilinen bölge çöplüğe dönmüş durumda…

5 bin yıllık Karya medeniyetine başkentlik yapmış, doğal olarak o dönemin izlerini taşıyan ve günümüze kadar da birçok eserinin gün yüzüne çıkarıldığı Milas’ta, dönemin önemli eserlerinden birinin de Esentepe olarak bilinen seyir noktasının hemen altında bulunduğu yıllardır dile getiriliyor.

Komşu ilçe Bodrum’un simgelerinden biri olan ve bugüne kadar düzenlenen konser, tiyatro gibi etkinliklere ev sahipliği yaparak, kentin tanıtımına önemli bir katkı sunan Açık Hava Tiyatrosu’nun küçük bir örneğinin de ilçemizde olduğu söylenegelmiştir. Bugüne kadar varlığı konusunda ciddi bir çalışma yapılmazken sözü edilen alan adeta çöplüğe dönmüş durumda.

Mahalle sakinlerinin uzun zamandır, bölgenin ‘kötü’ kullanım şeklinden duyduğu rahatsızlık defalarca yerel basın tarafından dile getirilmesine rağmen alınmış ciddi bir önlem yokken, çevre sakinleri seslerini duyurmak adına her yolu deniyor. Atılan alkollü içeceklerin şişeleri, poşet ve yiyecek-içecek atıklarının çevrede yarattığı kirlilik bir yana, bölgeyi ‘farklı amaçlar’ için kullananların sergilediği ‘yakışıksız’ görüntü de mahalle sakinlerini canından bezdirmişe benziyor.

“Eşlerimiz, çocuklarımız bölgeden geçemiyor”

Mahalle sakinleri, günün her saatinde birilerinin o bölgeyi kullandığını, özellikle de akşam saatlerinde bölgeyi kullananların sayılarının daha da arttığını öne sürerek; “Eşlerimiz ve çocuklarımız oradan geçmeye korkuyorlar. Kimi zaman kendi aralarında, kimi zaman da biz mahalle sakinleriyle bölgeyi kullananlar arasında tartışma yaşanıyor, polis çağırılıyor. Komşu komşuya gidemez bir hale geldik” diyerek, yaşanan olumsuzlukları özetlerken, yetkililerden bir an önce gereken önlemleri almalarını istiyorlar ...

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık