“Tarih herkesi yaptıklarıyla yargılar”

Oktay ÇAYIRLI –

“Tarih herkesi yaptıklarıyla yargılar”
  • 01 September 2016, Thursday 7:02

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile birlikte ilçemize gelerek, Cengiz Özkaya başkanlığında oluşturulan yeni ilçe yönetimine görevinde başarılar diledi…

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, dün saat 14.30 sıralarında ilçemize gelerek, Mehmet Çayırlı başkanlığındaki MHP Milas ilçe yönetim kurulunun feshedilmesinin ardından Mimar Cengiz Özkaya başkanlığında yeniden oluşturulan MHP Milas İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

İl Başkan Mehmet Korkmaz’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında Erdoğan’a teşekkür eden İlçe Başkanı Cengiz Özkaya, “MHP Milas İlçe Teşkilatı’nı yeniden oluşturmak üzere görevlendirildik. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Siyasette teşekkür lafla olmaz

Özkaya’nın ardından söz alan MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, yeni yönetime görevinde başarılar dileyerek, “Bu zor günlerde üstlendiğiniz görevinizi layıkıyla yerine getireceğinize inanıyoruz” dedi.

Konuşmasını ülkemiz gündemindeki bazı konulara değinerek sürdüren Erdoğan, “Ülkemiz gündemi çok yoğun. Türkiye son bir yıldan beri zorlu bir süreçten geçiyor. Yeniden terör olayları arttı, darbe girişimi yaşandı, sınır ötesi harekatı başlatıldı. Biz MHP olarak ülkemizin içinde bulunduğu durum ile ilgili olarak ülkemizi yönetenleri daha önce sık sık uyardık. Keşke yaptığımız uyarılarda haklı çıkmasaydık, ama ne yazık ki haklı çıktık. Biz ülkemizin düşmüş olduğu durumdan kurtulması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz gecesinde genel başkanımızın ortaya koyduğu tavır ve duruş her kesim tarafından takdir edildi. Ama siyasette teşekkür lafla olmaz. Etrafımızda bulunanlara, teşekkürü, sandıklarda MHP’ye oy vererek etmemiz gerektiğini söylemeliyiz” dedi.

 

Araştırma Komisyonu oluşturuldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hemen hemen her devlet kurumundan binlerce kişinin açığa alındığını, tutuklandığını da belirten Erdoğan, “Aceleyle çok sayıda insan görevinden alındı. Bunların içerisinde haksız yere alınan olmasın. FETÖ ile bağlantısı olmayanların da canı yanmasın. Eğer bu alınanların arasında FETÖ ile bağlantısı olmayanlar da varsa, bu durum mevcut soruşturma ve çalışmalara da gölge düşürür. MHP olarak bizim bu süreçte bazı beklentilerimiz var. 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL sadece FETÖ’yü kapsamasın. Diğer tüm terör örgütlerinin ekonomik kaynakları kesilsin, devlete sızmış olan elemanları hakkında işlem yapılsın. 15 Temmuz tarihinde ortaya konulan halk harekatının doğru okunması lazım. Artık önümüzdeki süreçte hep birlik beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız. 15 Temmuz olayları ile ilgili mecliste bir Araştırma Komisyonu da oluşturuldu. Ben de bu komisyonda görevlendirildim. İnşallah hepimiz için hayırlı çalışmalar yapacağız. Şu anda sınır ötesinde bir operasyon gerçekleşiyor. Bizlerin bu operasyondan da beklentisi var. ABD’nin desteklediği YPG-PYD unsurlarının bölgedeki yapılanmasına izin verilmemelidir” dedi.

 

Bu partide hem demokrasi hem de disiplin var

Erdoğan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dün Muğla’da bir araya gelen görevden alınan ilçe başkanlarının yapmış olduğu açıklamada MHP’de parti içi demokrasinin olmadığı yönündeki ifadeleri sorulan Erdoğan, “Parti içi demokrasi MHP’de hep vardı, var da olacaktır. 1 Kasım seçimlerinin ardından bazı kesimler farklı adımlar attılar. Genel başkanımız da gelişmeler doğrultusunda 10 Temmuz tarihinde kongre yapılacağını duyurdu. Bu süreçte başkaları ise başka bir tarih ortaya attı. 10 Temmuz’da yapılması planlanan genel kurula sıcak bakmayarak bazı dayatmalarda bulundular. Bu partide hem demokrasi hem de disiplin var. Bu süreçte hiç kimse partiden ihraç edilmedi, delegeliği sonlandırılmadı. Değişim isteyenler önümüzdeki süreçte yapılacak olan genel kurula katılır, tavrını ortaya koyar” dedi.

 

Her zorluğun bir çözümü vardır

Bazı partililerin sosyal medya üzerinden istifa konusunu da dillendirdiği, istifaların yaşanması durumunda sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında da soru yöneltilen Erdoğan, “Her zorluğun bir çözümü vardır. Ben ülkücüyüm diyen herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Bu süreçte hiçbir kırılma, dökülme olmadan inşallah MHP’yi iktidara taşıyacağız. Tarih herkesi yaptıklarıyla yargılar” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık