Tarihi Eser Operasyonu: 13 gözaltı

Adem KANKAYNAR

Tarihi Eser Operasyonu: 13 gözaltı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliği bu kez de Tarihi Eser Operasyonuna imza attı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 13 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerle birlikte kazı için gerekli malzeme ve kazı sonrası bulanan bazı tarihi eser değeri bulunan malzemelere de el konuldu. 13 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Milas Grup Amirliğince kültür ve tabiat varlıklarının korunması kapsamında yapılan çalışmalar sonucu önceki gün Milas ilçe merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, define avcılığı yaptıkları iddiasıyla 13 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında şahıslara ait evlerde yapılan aramalarda, 1 şüphelinin evinden kaçak kazı faaliyetinde kullanıldığı değerlendirilen 2 adet dedektör, 1 adet hilti, 2 adet aydınlatma aparatı ele geçirildi. Başka bir şahsın ikametinde yapılan aramada ise tarihi niteliği olduğu tespit edilen 1 adet toprak vazo, 7 adet çeşitli ebat ve dönemlere ait sikke ve 1 adet metal obje ele geçirildi.

Gözaltına alınan M.K., Ü.P., A.Y., M.D., E.D., F.Ç., M.K., M.B., C.Y., D.Ç.T., H.A.Ö., O.Ö. ve S.Y. isimli şahıslar Emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık