Tarihi Kentler Birliği buluşması Edirne’de yapıldı

ÖNDER Haber -

Tarihi Kentler Birliği buluşması Edirne’de yapıldı

Yerel yönetimler ile Meslek ve Sivil Toplum örgütlerini bir araya getirerek kentlerin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını ve tanıtımını sağlamak amacıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi Belediye Başkanları toplantısı, Edirne Belediyesi’nin evsahipliğinde 27-28 Mayıs 2016 tarihlerinde yapıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, ilçemizi temsilen toplantıya katıldı.

Milas  Belediyesi’nin de üye olduğu ve 2000 yılında 52 tarihi kent belediyesi tarafından; yerel düzeyde kentsel, kültürel ve doğal mirasın korunması ve işbirliği ile yürütülecek ortak çabaların teşvik edilmesi amacıyla kurulan ve kurulduğu tarihten bu yana birçok önemli projeye imza atan Tarihi Kentler Birliği, Edirne’de toplandı.

Toplantının, “Trakya Kültür Öncelikli Yol Haritası Işığında Rotalara Bağlı Bölgesel İşbirliği” anakonusuyla gerçekleştirildiği bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, 27 Mayıs 2016 Cuma Günü saat 20’de Margi Otel Tuna Salonu’nda açılış programıyla başlayan Edirne buluşmasında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TKB Danışmanlar Kurulu ve ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Edirne Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan birer konuşma yaptılar.

28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 09’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Şehir Plancısı Faruk Göksu ‘Trakya’da Ortak Yaşam ve Gelecek Hedefleri’; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Edirne’de Doğal, Tarihsel Mirasın Korunmasında Yeni Atılımlar ve Gelecek Hedefleri’, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ‘Balkanlarda Kültürel Mirasın Korunması ve Bursa Örneği’ başlıklı sunumlar yaptılar. Gelen değerlendirmelerin ardından program, Selimiye Camii ve çevresinde gerçekleştirilen kent gezisiyle sona erdi.

Tarihi Kentler Birliği buluşmasının ikinci bölümünde Bulgaristan’ın  Burgaz, Nesebır, Varna, Ruscuk, Plevne, Sofya, Plovdiv (Filibe) ve Kırcaali kentleri ile Romanya’nın Köstence ve Bükreş kentlerini kapsayan teknik inceleme gezisi yapıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık