Tarihi operasyonda rekor tutuklama!

Adem KANKAYNAR

Tarihi operasyonda rekor tutuklama!

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü (GİM) ile KOM Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde, Milas KOM Grup Amirliği’nce Muğla ve Türkiye’nin en geniş göçmen operasyonu olarak belirtilen ve ‘Göçmen Kuşları’ adı verilen operasyonda, Adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 33’ü tutuklanırken, 4 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzensiz göçmenleri yurtdışına illegal yollardan kaçırmaya çalışan şebekenin farkına varılmasıyla, suç örgütünün ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan çalışma, ortaklaşa ve Muğla merkezli 8 il’de eşzamanlı yapıldı.

Başlatılan çalışmanın delillendirilmesi ve suç örgütünün tamamen deşifre edilmesine yönelik olarak çeşitli tarihlerde, birbirinden farklı şehirlerde 17 göçmen kaçakçılığı olayına suçüstü yapılarak, toplamda 450 göçmen kaçmak üzereyken organizatörleri ile birlikte yakalanmıştı.

Yakalamalar kapsamında adli işlem yapılan 20 organizatörden 17’si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

29 Mart 2018 tarihinde başlatılan operasyon’da toplam 82 kişi, belirli aralıklarla ve farklı şehirlerde Adliyeye sevk edilirken, operasyon kapsamında Milas Adliyesi’ne, üç gün üst üste 37 şüpheli sevk edilerek, hâkim karşısına çıkarıldı ve 37 şüpheliden 33’ü tutuklanırken, 4 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ülkemiz tarihinin en geniş kapsamlı göçmen kaçakçılığı operasyonu olma özelliğini taşıyan ve ‘Göçmen Kuşları’ adı verilen operasyonlarda, illegal yollardan kaçırılmaya çalışılan PKK Terör Örgütü üyeliğinden aranmakta olduğu öne sürülen iki şahıs da yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanıp adli makamlara sevk edildi. Örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 2 şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla ilk etapta şüphelilerden 43 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, tahkikat aşamasında verilen ifadeler sonrasında yeni şüphelilere ulaşılabileceği ve dosyanın daha da genişleyebileceği bildiriliyor ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık