“Tarım sektörünün stratejik değeri son yıllarda daha iyi anlaşıldı”

Adem KANKAYNAR -

“Tarım sektörünün stratejik değeri son yıllarda daha iyi anlaşıldı”

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Her türlü zorluk içinde alın teri döken, elindeki mahsulü en iyi şekilde yetiştirip pazarlayan tüm çiftçilerimizin ve hemşehrilerimin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak, bol bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’in mesajı şöyle:

Dünya Çiftçiler Günü, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılında Hindistan’da yapılan Genel Kurul’da kabul edildi.

Dünya Çiftçiler Günü her yıl bütün dünyada çiftçilerin sorunlarını dile getirme adına, hatırlama adına, üretimin, çalışmanın, alın terinin bilinmesi adına, çiftçiliğin olmadığı bir dünyada üretimin olmayacağı, gıdanın olmayacağı, yaşanabilir bir çevrenin olmayacağının hatırlanması ve hatırlatılması adına kutlanmakta.

Son yıllarda stratejik değeri daha iyi anlaşılan tarım sektörünün, zor şartlarda çok büyük emekler vermesinin yanı sıra, ülke ekonomilerine de büyük katkı sağladığı biliniyor. İstihdamda önemli bir yere sahip olan tarım sektörünün, toplumsal yapı ve ülke ekonomisindeki yeri ve rolü oldukça önemli.

Çağlar boyunca, bilim ve teknikteki gelişmelere bağlı olarak, tarımsal üretim faaliyetleri değişkenlik ve çeşitlilik göstermiş olsa da, tarım ve çiftçiliğin önemi hiçbir zaman azalmamıştır, insanlık yeryüzünde var olduğu sürece de önemini koruyacaktır. Günümüzde dünyanın en gelişmiş ülkeleri, teknoloji ve enerji alanlarındaki yatırımlarının yanı sıra tarımda verimliliği arttırmaya yönelik dev projeler yürütmektedirler.

Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır.

Bizler, önemli ölçüde üretime ve ekonomiye katkıları olan çiftçilerimizin her koşulda yanında olmaya çalışıyoruz. Her türlü zorluk içinde alın teri döken, elindeki mahsulü en iyi şekilde yetiştirip pazarlayan tüm çiftçilerimizin ve hemşehrilerimin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak, bol bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık