TARİŞ bugün genel kurula gidiyor

Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi olağan genel kurulu, yeterli çoğunluk sağlanması halinde bugün saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

TARİŞ bugün genel kurula gidiyor

Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, olağan genel kurul toplantısını bugün saat 11.00’de gerçekleştirecek. Kooperatif idari binasında yapılacak olan olağan genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde toplantı, 27 Kasım Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
Genel kurulun gündemi ise açılış ve divanın oluşturulması ile başlayacak. Daha sonra Genel Kurul Tutanaklarının imzalanması için divana yetki verilecek. Toplantıda sırasıyla 2018/2019 İş yılı Yönetim Kurulu Raporu ile Finansal Tabloların ve Denetim Raporunun okunması ve müzakeresi,  2018/2019 İş yılı Finansal Tabloların oylanması, 2018/2019 iş yılında görev yapan Yönetim Kurulu üyelerinin ibrası, Yönetim Kurulu üyelerine ödenecek huzur hakkının belirlenmesi, Kooperatifin çalışma politika ve stratejilerinin belirlenmesi, bunların uygulanmasına yönelik yıllık çalışma programları ve 2019/2020 iş yılının bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması görüşülecek.
Gündemin 8. maddesinde ise Organize Sanayi Bölgesinden yer alımı, Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak tesis ve Organize Sanayi Bölgesinde yer alımında, tesis yapımında yapılması gereken işlemlerde yapılacak harcamalar için, 680 litre kapasiteli 200 adet Plastik Kasa, Kooperatifin Kontinü tesisinin teknoloji yenilemesi ve kapasite artırımı, Kontinü tesisinin enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılamak üzere panel yapımı, Satış Mağazası alımı veya kiralanması, Kooperatifin reklamının yapılması Tarım Fuarı, Zeytin Hasat Şenliği v.b. etkinlikler için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hibe ve kredi veren kurum ve kuruluşlar, Dünya Bankası, Bankalar, Avrupa Birliği, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Yatırım Bankası, Güney Ege Kalkınma Ajansı, KOSGEP (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı), TKDK(Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) gibi kurumlara başvuru yapılabilmesi ve organik üretim belgesi alınması gibi projelerde istenen koşulların yerine getirilmesinde başvuru yapılabilmesi, kredi kullanmak, ipotek verme ve rehin işlemleri konusunda, Kooperatif Yönetim Kuruluna yetki verilmesi görüşülecek.
Daha sonra ise, 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 İş yılında çıkan ve çıkarılan ortakların sermaye payı ödemelerinin Kooperatif Ana Sözleşmesinin 18. maddesi uyarınca görüşülmesi ve karar bağlanması görüşülecek.
Gündemin son iki maddesinde ise Seçim Tasnif Kurulunun seçilecek, görev süreleri sona ermiş olan Yönetim Kurulu üyeleri ile Kooperatif temsilcilerinin (Delege) 4 yıl süre ile görev yapmak üzere seçimi yer alıyor.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık