Taşeron işçilere müjde!

ÖNDER Haber -

Taşeron işçilere müjde!

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santrallerinde taşeron firmalarda çalışan ve aralarında sendika üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin enerji işçisinin kıdem tazminatı alacaklarının hesaplarına yatırıldığını bildirdi.

Erçelik, konuyla ilgili açıklamasında daha sonra şöyle dedi:

“Yıllardır karın tokluğuna ve güvencesiz bir şekilde çalışan, üyemiz olsun veya olmasın tüm taşeron işçileri için başlattığımız bu çalışmanın sonucunu almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bildiğiniz gibi birkaç ay önce de taşeron işçisi olarak emekli olan üyelerimiz için açtığımız davaları kazandık ve onlar da paralarını almışlardı.

Arkadaşlarımızın aldıkları paralar onların hakkı.. Analarının ak sütü gibi helal. Güle güle harcasınlar, hayırlı olsun..

Bizler Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi olarak şimdiye kadar üzerimize düşen görevleri, verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmeye çalıştık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Üyemiz olsun, olmasın santrallerde çalışan işçilerin haklarının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu süreci bizlere güvenerek, inanarak ve sabırla bekleyerek destekleyen tüm arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Asıl iş davalarının ilk etabını kazandık, ancak işveren kararı temyiz etti. Yargıtay sürecinin sonlanmasını bekliyoruz. İnşallah yakın bir zamanda sizlere olumlu bir haber veririz.

Tüm ayrılıkları, çelişkileri bir kenara bırakarak, sadece ekmeğimiz ve geleceğimiz için birlik ve beraberliğimizi bozmadan birbirimize sahip çıkarsak, ben inanıyorum ki haklarımızı ve çıkarlarımızı daha üst noktalara taşırız.

Bu arada kıdem tazminatlarının dava açılmasına gerek kalmadan alınmasını sağlayan başta Tes-İş Sendikası Genel Başkanımız Mustafa Şahin ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuza, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de çalışan tüm enerji işçisi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle, bu çalışmalarda bizlere yardımcı olanlara, şubemize teşekkür ziyaretine gelme inceliğini gösteren ve gelemeyen tüm arkadaşlarımıza Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi adına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık