Tatilcilerden geriye kalanlar…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Tatilcilerden geriye  kalanlar…

Kurban Bayramı tatili için Ege ve Akdeniz sahillerine koşan yerli ve yabancı turistler, günübirlik tatil yapanlar, tatilin ardından geriye döndüler ancak arkalarında utanç verici bir manzara bıraktılar.Sahiller ‘çöp dağına’ dönerken, onların bıraktıklarını temizlemek ise yine bölgedeki vatandaşlara ve belediye görevlilerine kaldı.

9 gün süren Kurban Bayramı tatili nedeniyle milyonlarca insan Ege ve Akdeniz sahilleri başta olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerindeki turizm beldelerine akın etti. Yerli ve yabancı konukların yanı sıra sahil bölgelerinde yaşayan vatandaşların da günübirlik tatil yaptığı, denize girdiği sahiller ne yazık ki tatilin sona ermesi ve insanların çekilmesiyle normale döndü ancak ortaya çıkan manzara görenleri de şaşkına çevirdi.

Sıcak yaz günlerinin hüküm sürdüğü bölgemizde 9 günlük tatili fırsat bilenlerin yanı sıra bölge insanının da günübirlik piknik yapmak ve denize girmek için koştuğu sahiller, tatilin sona ermesi ve insanların evlerine geri dönmesiyle normale dönerken, geride ise hiç te hoş olmayan bir manzara kaldı.

Özellikle hafta sonu sabah erken saatlerden itibaren tatilcilerin yanı sıra piknikçilerle dolup taşan sahilde yasak olmasına rağmen mangal için yakılan ateşlerden yükselen duman uzaktan bile görülürken, ertesi gün sabah saatlerinde günlük spor için sahile gelenler çöp yığınları görmekten yakındı. Çöp konteynerlerinin yetersiz kaldığı sahillerde, tatilcilerin her yere rastgele bıraktığı atıkları temizlemek ise yine bölge sakinlerine ve belediye görevlilerine kaldı.

Bölge sakinleri, sahillerde görülen kirliliklere belediyesi ekiplerinin etkili müdahale etmesini beklediklerini dile getirirken, sahillerin çevresindeki tesislerin de bu konuda duyarlı olmasını istediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık