Tatilcilerin dönüş yolu çileliydi..

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Tatilcilerin dönüş yolu çileliydi..
  • 28 August 2018, Tuesday 7:08

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle tatilciler dönüş yoluna geçti. Muğla’nın tüm turizm beldelerinin yüzde yüz dolu olduğu bayram tatili boyunca turizmcilerin yüzleri gülerken, dönüş yoluna geçen tatilcilerde trafik çilesi başladı.

 

21 Ağustos’ta başlayan ve 9 gün süren Kurban Bayramı tatili için başta Bodrum olmak üzere Muğla’nın turizm beldelerini tercih eden yerli ve yabancı konuklar, tatilin keyfini doyasıya yaşarken, yaşanan yoğunluk da turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Bayram tatilinin sona ermesiyle memleketlerine dönüş yolculuğuna başlayan tatilciler, özellikle karayollarındaki trafik yoğunluğuyla karşılaştılar.Bodrum’da son tatil gününü geçiren ve eşsiz Bodrum manzarasında son fotoğraflarını çektiren tatilciler hızlı bir şekilde Bodrum’u terk ederek, evlerinin dönüş yolunu tuttular.İlçemizden geçerek Milas- İzmir ve Milas-Muğla yolunda uzun konvoy oluşturan sürücüler, kimi zaman sıkışan trafikte sıcaktan bunaldılar.Gündüz yolculuğunu tercih etmeyen bazı tatilciler ise dönüş için akşam ve gece yolculuğu yaparak memleketlerine döndüler.

Bayram öncesi polis ve jandarma trafik timlerinin aldığı yoğun önlemler tatil boyunca kendini hissettirirken, dönüş yolunda da güvenlik güçleri yoğun tedbir aldılar. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde günlük ortalama 70 bin aracın ilçemizden geçerek giriş yaptığı Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi turizm beldelerinden, trafik yoğunluğu nedeniyle son günü beklemeden ayrılanlar olduğu gibi, birçok tatilci ise 9 günlük tatili son ana kadar değerlendirmeyi tercih etti.

9 günlük tatil süresinde Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi ilçeler 2 milyonu aşan yerli ve yabancı turist sayısıyla rekor seviyeye ulaştılar. Elbette bu durum turizm işletmecilerinin de yüzünü güldürdü.Tatil boyunca sahiller dolup taşarken, kimi zaman trafik durma noktasına geldi.Tatilcilerin dönüş yoluna geçmesiyle bütün turizm beldelerinde trafik de normale döndü.

Dönüş yoluna geçen tatilcilerin bazıları, tatil yaptıkları bölgelerin tarihsel simgeleri önünde özçekim yapmayı da ihmal etmezken, son fotoğrafların çekilmesinin ardından yolculuklarına devam etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık