‘Tehlikeli Asansörler’ mühürlenmeye başlandı

ÖNDER Haber -

‘Tehlikeli Asansörler’ mühürlenmeye başlandı

Milas Belediyesi, yapılan denetimlerde  tehlikeli bulunan asansörleri mühürlemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında, “S24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Asansör, İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” çerçevesinde ilçemizdeki asansörlü binalara Sait bina sorumlularının veya yöneticilerinin bilgilendirilmesi amacıyla toplantı düzenlenmiş, yönetmeliğe uymayan asansörlerin 2016 yılı itibari ile mühürleneceği söylenmişti.

Yapılan bilgilendirme toplantısı sonrası ilçemizde bulunan asansörlerin denetlenmesi için A tipi muayene kuruluşu olan  Artıbel Belgelendirme Teknik Kontrol Gözetim ve Eğitim Ltd. Şti ile protokol imzalayan Milas Belediyesi, gelen bilgiler doğrultusunda tehlikeli  asansörleri mühürlemeye başladı.

Artıbel firması ilçedeki binalarda yaptıkları periyodik kontrollerde bazı asansörlerin “güvensiz” olduğu ve “Kırmızı” renkli bilgi etiketi iliştirdiği, ardından yapılan takip kontrollerinde söz konusu asansörlerin “güvensiz” durumunun devam ettiğini tespit edip durumu Milas Belediye Başkanlığına rapor ile bildirdi. Gelen raporlar doğrultusunda harekete geçen Milas Belediyesi Zabıta ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tespit edilen “Güvensiz” asansörleri mühürlemeye başladı.

Milas Belediyesi tarafından konuyla ilgili açıklamada; Apartman yöneticilerimiz mağdur olmamaları adına Asansörlerinin İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereği periyodik bakımlarını muhakkak yaptırmaları ve uygun hale getirmeleri gerektiği aksi taktirde güvensiz bulunan asansörlerin mühürleneceği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık