‘Tek Tek’çilere şok baskın!..

Adem KANKAYNAR -

‘Tek Tek’çilere şok baskın!..

 

İlçemiz merkezinde, özellikle okul çevrelerindeki bazı market/tekel büfelerinde, öğrencilere ‘tek dal’ sigara satanların bulunduğu yönünde alınan ihbar üzerine harekete geçen Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli sivil ekipler, işletmelere şok baskınlar yaptı.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aldığı bir ihbar üzerine harekete geçti. Gelen ihbarda, özellikle okul çevrelerinde öğrencilere ve 18 yaşından küçüklere ‘tek dal’ sigara satan bazı market/tekel büfelerinin olduğu belirtiliyor, bu yolla küçük yaştaki çocukların/gençlerin bağımlılık yapan maddelere alıştırıldığı ileri sürülüyordu. İhbarı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli sivil memurlar, belirtilen okulların çevresinde fiziki takip yapmaya başladılar.

Öğrencilere ‘tek dal’ sigara satan işletmelere şok baskın yaparak suçüstü yapılmasıyla işletme sahiplerine, yasada belirtilen en alt sınırdaki 5 bin lira para cezası kesilirken, üç ayrı işletme sahibinden ikisi hakkında ise adli işlem yapıldı.

 

Tekrarı halinde

60 bin lira

ve kapatma cezası …

Milas Kaymakamı Eren Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işletme sahiplerine, yasada belirlenen en alt ceza sınırı olan 5 bin lira idari para cezası uygulandığını, tekrarı halinde ise uygulanacak para cezasının 60 bin lira olacağını ve işletmelerin de süresiz kapatılacağını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık