TEMA Milas’tan, Çevre Sorunlarına Farkındalık Etkinliği:

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

TEMA Milas’tan, Çevre Sorunlarına Farkındalık Etkinliği:

TEMA Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, TEMA Vakfı olarak, bu akşam 17:00 - 20:00 saatleri arasında Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu önünde, çevre sorunlarına farkındalık yaratmak amacıyla bir sergilik açacaklarını ve burada, hem TEMA’ya yeni gönüllüler kazandırmak için, hem de ilgilenen vatandaşlarımıza, ülkemizin doğal varlıklarını koruma bilincini geliştirmek amacıyla hazırladıkları broşürleri dağıtacaklarını belirtti.

Nergiz, konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlanmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek, ağaç ve orman sevgisini topluma mal etmek, Hayvancılığın temeli olan çayır ve meraları koruyup geliştirmek, çölleşme ile mücadelede dünyaya örnek bir hareketi ülkemizden başlatmak, doğal varlıkların, insan sağlığının, yeşil alanların, toprak ve bitki örtüsünün, ormanların, meraların korunması, geliştirilmesi ve yenilerinin teşkil edilmesini sağlamak için çalışıyoruz.

 

TEMA’nın hedefi öncelikle ulusumuza, onun temsilcilerine, siyasi partilere ve hükümetlere, resmi ve özel kuruluşlara, eğitim kurumlarına, basın yayın organlarına, toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarnı ve ülkemizin çöl olma tehlikesini anlatmaktır.

TEMA Vakfı, ülkemizin en önemli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir. Bu nedenle, orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi konusundaki belirli devlet politikalarının gerekli ve zorunlu olduğuna inanmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak da teknik yönden yeterli bir kadro, teşkilat ve mali imkanlarla mümkündür.

Toprak erozyonu nedeniyle hızla yok olan tarım alanlarının ve meraların verimliliğinin arttırıldığı koşullarda, kırdan kente göçün önlenebileceğine inanmakta olan TEMA’nın amaçları doğrultusunda, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu girişinde 6 Temmuz 2018 Cuma günü 17:00 ile 20:00 saatleri arasında TEMA tanıtım standına tüm Milaslıları bekliyoruz.”

Mehmet Nergiz, ayrıca, TEMA Vakfı’na üyelikle ilgili bilgi vererek, “1.Online Gönüllü Formu’nu doldurarak ve ardından ödeme bölümü bilgilerine kredi kartı bilgilerini girerek üye olabilirsiniz. 2.Gönüllü Formu’nun çıktısını alıp eksiksiz doldurduktan sonra [email protected] e-posta adresine veya TEMA Vakfı Genel Merkezi adresine gönüllülük bağışınızı yaptıktan sonra bağışınıza ait dekontla birlikte doldurduğunuz gönüllü formunu göndermeniz gerekir.

Gönüllülük Bağışı ise; 0 - 13 yaş arası iseniz 10 TL (14 yaşına geldiğinizde gönüllülük kaydnızı yenilemeniz gerekmektedir), 14 - 24 yaş arası iseniz 10 TL (25 yaşına geldiğinizde gönüllülük kaydınızı yenilemeniz gerekmektedir) ve 25 yaş ve üstü iseniz 30 TL’dir. (25 yaş üstü gönüllülük ömür boyudur.)” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık