Temmuz ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Temmuz ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında her ay gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı, kurum amirleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirildi.

Muhtarlar ile kurum amirlerinin buluştuğu toplantıda, yapılan koordineli çalışmalardan dolayı mahallelilerin memnun oldukları ifade edildi.

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ömer Gürter, Tapu Kadastro Müdürü Yaşar Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, ADM sorumlusu Uygar Kulaksız, Tapu Kadastro Birim Sorumlusu Yener Karaca ve diğer kurum amir/müdürleri katıldılar.

Toplantıda, önceki ay ele alınan konulara değinilerek, gelinen nokta ve sonuçlanan işler hakkında istişare edildi. Toplantının açılış konuşmasında Kaymakam Arslan, bugüne kadar kendisine iletilen birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu, bazılarının ise ilgili birimlere yazıldığını ve çözümü için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti ve toplantıda hazır bulunan mahalle muhtarlarına söz vererek mahalleleriyle ilgili sorun ve taleplerini kurum müdürlerine aktarmalarını istedi.

Muhtarlar toplantısında, ilçemizde 2018 yılı için planlanan program dahilinde yürütülmekte olan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı, mahalle muhtarları ile yöneticilerin yüz yüze görüşmeleri ve dolayısıyla sorunların çözüm yollarının hızlıca bulunması yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu arada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Bodrum Çevre Şube Müdürlüğü’nden Mimar Melike Özer tarafından mahalle muhtarlarına “İmar Barışı” hakkında bilgilendirme yapılarak muhtarların soruları yanıtlandı.

Toplantıda ayrıca İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava söz alarak Milas içerisinde son günlerde özellikle egsozu açık ve yüksek sesle müzik dinleyenler olmak üzere kurallara uymayanlar hakkında yazılan cezalar hakkında bilgilendirme yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, muhtarlardan özellikle okullarla ilgili adres değişikliğine özen göstermelerini, bu hususta yaşayabilecekleri herhangi bir sıkıntıda kendilerine ulaşmaları gerektiğini belirtti.

Muhtarlar daha sonra özellikle ADM, Telekom ve MUSKİ’nin görev-sorumluluk alanındaki konularla ilgili mahallelerinde yaşanan sıkıntılarını gerekli kurum müdür/amirlerine aktardılar.

Mahalle muhtarlarının dile getirdikleri dilek ve öneriler kurum müdürleri tarafından not alındı.

Kaymakam Arslan, toplantının sonunda yaptığı konuşmada muhtarlardan, 5. Milas Zeytin Hasat Şenliğinin yapılacağı 3 - 4 Kasım 2018 tarihlerinde mahallelerde herhangi bir etkinliğin yapılmamasını istedi.

Toplantı, karşılıklı görüşmelerin ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık