Temsili Yörük Göçü , 10 Mayıs’ta yapılacak

Adem KANKAYNAR -

Temsili Yörük Göçü , 10 Mayıs’ta yapılacak

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Milas Yörük - Türkmen Kültür Derneği tarafından 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 14’te ‘Yörük Göçü’ yürüyüşü düzenlenecek. Geleneksel hale dönüştürülen göç etkinliği ile amaç, yüzyıllardır süregelen Yörük yaşam kültürünü geleceğe taşımak …

Her yıl düzenlenerek geleneksel hale dönüştürülen ‘Yörük Göçü’ etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Milas Yörük - Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, etkinliğin 10 Mayıs 2018 Perşembe günü bir kez daha gerçekleştireceğini söyledi.

Kiriş, saat 14’te başlayacak olan temsili Yörük göçüne tüm Milas halkının davetli olduğunu belirterek, bu etkinlikle; geçmişten günümüze devam eden Yörük geleneğinin bu etkinlikle bir kez daha yaşatılması, günümüz gençliğine hatırlatılması ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasının amaçlandığını söyleyerek, “Biz Yörükler, doğal yaşamın içinde doğmuş, büyümüş ve günümüz koşullarında da mümkün olduğu kadar yaşamaya çalışanlarız. Bölgemizde bu yaşam tarzını tam olarak bilmeyen, hiç görmemiş olan insanlarımız var. Düzenlediğimiz bu tür sosyal etkinliklerle bir yandan bu kültürü günümüz kuşaklarına tanıtırken, diğer yandan da gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmayı amaçlıyoruz. 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 14’te dernek binamızın önünden başlayıp kent merkezinin bazı bölümlerinde devam edecek olan etkinliğimiz, aynı gün akşam saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Açık Hava Tiyatrosu’ndaki kültür gecemizle son bulacak. Etkinliğimize tüm Milaslı hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık