Terör zalimdir... Terör haindir... Terör kalleştir... Terör insanlık suçudur…

Oktay ÇAYIRLI -

Terör zalimdir... Terör haindir... Terör kalleştir... Terör insanlık suçudur…

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı terör saldırılarında 36 polis ve 8 sivil yurttaşımızın şehit edilmesiyle ilgili olarak ilçemizde geniş katılımlı bir miting düzenlendi… Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın birer konuşma yaptığı mitingde terör bir kez daha lanetlendi… Öğrencilerin çoğunlukla katıldığı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yeraldığı miting sırasında “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Her Türk Asker Doğar, Vatan Sana Canım Feda” sloganları atıldı…

10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve 36’sı polis 8’i sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 44 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısıyla ilgili olarak dün saat 12’de ilçemizde Milas Kaymakamlığı öncülüğünde miting düzenlendi. Şehitleri anmak ve terörü lanetlemek için düzenlenen mitinge Milas Belediyesi, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle gerçekleşen mitinge yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

 

En büyük silahları kahpelik

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından Atapark’ta toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Millet olarak ilk defa mücadele vermiyoruz. Türk ve Türklük düşmanlarının en büyük silahı kahpelik, en büyük sığınakları ise kin ve nefret. 10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul’da Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından stat önünde meydana gelen saldırılarda 44 polisimiz ve sivilimiz yaşamını yitirmiş, yaklaşık 150 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimiz vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek, şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Terörün dini, mezhebi, inancı yok. Evvel Allah bizim de korkumuz yok. Milli eğitim camiası olarak bu ülkenin temel taşı olan kardeşliğimiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlara dikkat çekmeyi vazifemiz biliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Bizler şehit ve gazi oldukça birbirimize kenetleniyoruz

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal’ın ardından söz alan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, 10 Aralık tarihinin Dünya İnsan Hakları Günü, 11 Aralık tarihininse mevlit kandili olduğunu hatırlatıp, “Huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gereken günlerdi. Maalesef hiçbir ahlaki değeri olmayan, insani değeri olmayan bir güruh kardeşlik bağlarımızı yıpratmak, bizleri birbirimize düşürmek adına maalesef  İstanbul’daki hain saldırıyı gerçekleştirdi. Ama şunu bilmelidirler ki bizler şehit ve gazi oldukça birbirimize kenetleniyoruz. Anadolu toprakları aslında bu tür vakaları çok yaşamıştır. Türk milleti bunları geçmişinde de çok yaşadı. Ancak hep bu tür vakalardan sonra ülkemiz, milletimiz, güçlenerek çıkmıştır. Bizler vatan millet için, canımızı feda etmekten hiçbir zaman çekinmedik. Bundan sonra da çekinmeyeceğiz. İnsanların böyle önemli günlerinde en azından saygılı olmaları gereken günlerde maalesef hainliklerini yaptılar ve yapmaya da devam edeceklerdir. Ülkenin bütün fertleri, birlik beraberlik içerisinde bu tür hainliklere omuz omuza karşı koyuyor” dedi.

 

Hep içimizden birileri

Atapark’ta daha önce 15 Temmuz sürecinde bir araya geldiklerini anımsatarak konuşmasını sürdüren Kaymakam Gürel, “Hatırlarsanız şu meydanda 15 Temmuz’da yaşadığımız hain bir darbe girişimine lanet okuduk, birlik beraberliğimizi sergiledik. Maalesef hep içimizden birileri bu tür eylemlere kalkışıyor. Muhtemelen Cumartesi günü yaşanan olayı da içimizden birileri yaptı. Tedbir alınırken, dışardan böyle eylemlere karşı tedbir alabiliyorsunuz, ama içimizden olunca güç oluyor. Ama şunu herkes bilmeli ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölgesinin en güçlü devletlerinden bir tanesi. Dünyada sayılı ülkelerden bir tanesi ve Türk milleti, geçmişinde tarih yazan, geleceğine de ümitle bakan bir ülke. Hiçbir zaman bizler, sizler ülkenin fertleri, birlik beraberliğimizi bozmayacağız. Teröre ve teröristeler karşı dimdik ayakta duracağız. Bunlar hainliklerini her zaman yapabilirler, yapacaklardır. Bizler ülkemize sahip çıkacağız. Bizler bir kişinin bile canının yanmasını istemeyiz. Ama maalesef 44 şehit ve yaklaşık 150 yaralıdan bahsediyoruz. Ülkemizin bulunduğu coğrafya dünyanın en iyi coğrafyalarından bir tanesi. Böylesine bir coğrafyayı korumak çok da kolay olmuyor. Bu hainler ülkemizdeki maşaları kullanarak, sıkıntı çıkarıp belki ülkemizi bölmek, belki bir kısım topraklarımızı elimizden almak adına bunları yapıyorlardır. Şunu tüm dünya bilmeli ki, biz şu anda Milas’ta, ülkemizin başka yerlerinde tüm milletimiz ayakta dimdik. Ve Türkiye Cumhuriyeti devletimize sahip çıkma adına elinden gelen tüm gayretleri göstermekte. Bu vatan için eğer şehit olmak gerekiyorsa bunu da, her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu göstermek için meydanlardayız. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşanmaz. Gençlerimiz bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalmaz. Ve önümüz açık olur, bahtımız açık olur. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın geleceği açık olur. Sayılı ülkeler arasındaki yerimizi korumuş ve geliştirmiş oluruz” dedi.

 

Bizi sindiremezler

Son konuşmacı olarak mikrofona gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Böyle acılı, böyle zor günlerde bir araya gelen, gelmesini bilen milletler büyük milletlerdir. Bu meydanlarda toplanmamız çok anlamlıdır. Terör zalimdir. Terör haindir. Terör kalleştir. Terör bir insanlık suçudur. Bizi bu tür kalleşçe haince ve zalimce yöntemlerle sindiremezler. Türk ulusu, kökleri tarihin derinliklerine kadar uzanmış, devlet kurma kabiliyeti, birlikte yaşama kabiliyeti, erdemi yüksek bir ulustur. Bu ülke için bu topraklar için bu insanlar için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 44 vatan evladını kaybettik. Bütün milletimizin ve emniyet teşkilatımızın başı sağolsun. Bütün şehitlerimize saygı ve hürmet için burada toplandık. Onları savunmak ve onları yüceltmek için buradayız. Bu açıdan, tekrar tekrar milletimizin ulusumuzun başı sağolsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okul yöneticileri tarafından şiirler seslendirildi. Daha sonra ise şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirildi. Atatürk posteri ve Türk Bayraklarıyla yapılan ve “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Her Türk Asker Doğar, Vatan Sana Canım Feda” sloganlarının atıldığı yürüyüşe yol kenarlarında ve evlerinin balkonlarındaki yurttaşlar da alkışlarla destek verdiler.

 

Mesajlar

MHP Muğla Milletvekili

Mehmet Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde hiç olmadığı kadar ağır bir tehdit altındadır. Tefrikanın doruğa ulaştığı, ayrışmadan medet umanların çoğaldığı, kutuplaşmanın siyasi rant malzemesi haline geldiği, anlamlı sözlerin boş insanların ağzında anlamsızlaştırıldığı, değerlerin itibarsızlaştırıldığı bir Türkiye’de terör örgütleri cirit atar hale gelmiştir.

Mübarek Mevlid Kandili arifesinde dün İstanbul Beşiktaş’ta hainlerin gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 30’u polis olmak üzere 38 vatandaşımız şehit düşmüştür. 14’ü ağır olmak üzere 136 vatandaşımız da yaralanmıştır. Saldırganların amacının Türkiye’nin birliği ve dirliği olduğu ortadadır. Bu ve buna benzer saldırılardan çıkarılması gereken dersin, birliğimizi muhafaza etmek için çaba sarf etmemiz olduğu da kesindir. Öyle ki; sonucu bir yere varmayan, neticesi sadece ve sadece kötülüğe çıkan çatışmacı üslup bir kenara bırakılmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her fırsatta sadece ve sadece Türk Milletinin sesi olmaya çalıştık. Türk milletinin ve devletinin bekasına yönelik uyarılarda bulunduk ve çözüm önerileri sunduk. Bundan sonra da birliğimizin ve dirliğimizin bozulmaması, bu tip hain saldırılarla Türk milletinin çelikten iradesini zaafa uğratmaya çalışanlara fırsat vermemek için gereği neyse o yapılmaya devam edilecektir.

Aziz Türk milleti, oynanan oyunun büyüklüğünün farkındadır ve her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenmiştir. Türk milleti, teröristin sırtını sıvazlayanların kimler olduğunu bilmekte ve Türk’e kefen biçebileceklerini sananlara okkalı bir şamar indirmek için gün saymaktadır.

Tüm bunların yanında; bu elim hadisenin yaşanmasında bir ihmal varsa, ihmali olanların ortaya çıkarılmasında ve gereğinin yapılmasında üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde yapacağımızdan aziz Türk milletinin emin olmasını istiyorum.

Hepimizi kahreden, ciğerimize kor düşüren bu hain saldırıda şehadete ulaşan 38 vatan evladına bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabır diliyorum. Allah, yaralılarımıza acil şifalar versin.

 

TES-İŞ Yatağan Şube

Başkanı ve TÜRK-İŞ

Muğla İl Temsilcisi

Fatih Erçelik:

“Terörü lanetliyoruz!”

10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen, 38 çevik kuvvet polisimizin şehit düşmesi, 155 sivil vatandaşımızın yaralanmasını Muğla’da faaliyet gösteren TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikalar olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu saldırı, terörün dehşet verici kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terör ve terörle mücadelenin Türkiye’nin halâ en önemli gündem maddelerinden biri olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. 

Ülkemizin geleceğine, barışına, demokrasisine, huzuruna kasteden bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyor, toplumu korku ve şiddetle sindirmeye çalışanlara karşı herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyoruz.

Devletimizin ve milletimizin güvenliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna şehit düşen kahraman Polislerimizle, masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Büyük Türk Milletine başsağlığı diliyor, Yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

 

Eğitim Sen

Milas Temsilciliği:

“İstanbul’daki saldırıyı lanetliyoruz!”

İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen iki bombalı saldırı sonrasında, 38 kişi yaşamını yitirmiş, 14’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 136 kişi de yaralanmıştır.

Hemen belirtmek isteriz ki bu saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Eğitim Sen olarak, halkın can güvenliğinin tehdit altında olmadığı, herkesin barış, huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği demokratik bir ortamın hızla inşa edilmesini istiyoruz.

12 Aralık 2016 günü derslere siyah kurdela takarak giriyoruz.

 

MHP Muğla İl Başkanı

Mehmet Korkmaz:.

“Terör karşısında kurtuluş savaşı veriyoruz”

Yıllardır terör karşısında kurtuluş savaşı veriyoruz. Kökünün de dışarıda olduğu bu savaşta millet olarak birlik ve bütünlük içinde eninde sonunda galip geleceğiz.

Ülkemizi parçalayıp bölmek isteyen dış güçlerden de destek alan hain terör örgütleri, görüldüğü gibi boş durmuyor. Sinsi tuzaklarlarla gencecik fidanlarımız şehit ediliyor. Bu terör saldırıları kimden ve nereden gelirse gelsin eninde sonunda millet olarak bunun sonunu getireceğiz. Bu Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı sonrası kuruldu. Onu koruyup kollamak da bizlerin Milli görevidir. Millet olarak bunun bilincindeyiz. Güvenlik güçlerimize ve sivil halka karşı haince girişilen bu eylemlerden medet umanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Bu millet Cumhuriyeti kurarken verdiği kurtuluş savaşını nasıl kazandıysa teröre karşı verilmekte olan bu kurtuluş savaşını da kazanacak güçtedir. Biz, askerimizin, polisimizin sonuna kadar yanındayız. Hiçbir güç ülkemizden bir çivi bile sökemeyecektir. Dışarıdan gelebilecek terör saldırılarına karşı devletimizin sınır ötesi operasyonlarının da devam etmesini doğru atılmış bir adım olarak görüyor ve destekliyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık